logo
23/04
22/04
2 ...

Сліпу зубриху, яка блукає на Бродівщині, передадуть у фермерське господарство

26-02-2020 14:112010

Сліпу зубриху, яка блукає на Бродівщині, передадуть у фермерське господарство
Фото: Михайло Шишка

Відбулася робоча нарада, на якій обговорили заходи зі збереження самиці зубра, яка блукає в угіддях ДП «МГ «Стир» в межах сіл Сидинівка та Смільно Бродівського району.

Про це повідомили в Держекоінспекції у Львівській області.

 

За словами заступника директора ДП «МГ «Стир» Андрія Яремчука, зубриха віком орієнтовно 18–19 років має фізіологічну ваду – втрату зору, що суттєво впливає на поведінку тварини: вона часто відстає від основного стада, в пошуках корму та води заходить на окраїни населених пунктів.

Зокрема, 7 лютого тварина зайшла в межі сіл Сидинівка та Смільне Бродівського району, де перебувала протягом 6 – 7 днів, не зважаючи на спроби працівників мисливського господарства відтіснити її з села. Зубриха агресії не проявляла, але при наближенні до неї починала різко хаотично рухатися та могла травмувати людей.

Місцеві жителі занепокоєні цією ситуацією та неодноразово зверталися до адміністрації підприємства, Бродівського РВ ГУ ДСНС України у Львівській області та Бродівської райдержадміністрації для вжиття дієвих заходів.

Працівникам Держекоінспекції запропонували передати тварину на утримування в одне з фермерських господарств області, на території якого є вольєр для утримання великих ратичних видів тварин.

«Працівникам Інспекції за підтримки департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА запропоновано передати даного зубра на утримування в одне із фермерських господарств області, на території якого є вольєр для утримання великих ратичних видів тварин. Однак, заходи передачі можливі тільки за умови дотримання всіх вимог природоохоронного законодавства, забезпечення відповідних умов для перебування даного червонокнижного виду, наявності відповідних дозволів, а також безпечного відлову шляхом застосування живопастки або знерухомлення за допомогою транквілізаторів. Слід зазначити, що таке рішення одноголосно було підтримане усіма учасниками наради», – йдеться в повідомленні.

 

Leopolis.news