logo
28/03
27/03
2 ...

Журналістам «злили» прізвище ексрозвідника, якому НАБУ повідомило підозру

26-02-2020 18:191666

Журналістам «злили» прізвище ексрозвідника, якому НАБУ повідомило  підозру
Фото: Офіс Служби зовнішньої розвідки у Києві

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем колишньому першому заступнику голови Служби зовнішньої розвідки України Павлу Пашковському.

Про це повідомляє «Слово і Діло» із посиланням на джерела у правоохоронних органах.

Як відомо, Пашковського на посаду заступника керівника СЗР призначив 20 березня 2014 року колишній голова Верховної ради, екстимчасово виконувач обов'язків президента України Олександр Турчинов. 9 жовтня 2017 року його звільнив з посади п'ятий президент України Петро Порошенко.

Крім Пашковського у справі є ще двоє підозрюваних: експосадовець СЗР та виконувач обов'язків директора державного підприємства. Слідство встановило, що підозрювані у період з серпня по грудень 2014 року, зловживаючи своїм службовим становищем, організували державну закупівлю, в результаті якої СЗРУ уклала з одним із державних підприємств договір і з постачання обладнання, яке те фактично не могло поставити. Всупереч нормативним документам за ще не отримане обладнання СЗРУ внесла повну передплату. Натомість, обладнання за умовами закупівлі не поставили. Отримані кошти керівник ДП легалізував, перерахувавши компаніям із ознаками фіктивності. В результаті таких дій інтересам держави завдано 2,2 млн грн збитків, що встановлено економічною експертизою.

Leopolis.news