logo
23/04
22/04
21/04
19/04
17/04
16/04
2 ...

Милованов побачив позитив від коронавірусу для економіки України

27-02-2020 16:391738

Милованов побачив позитив від коронавірусу для економіки України

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов каже, що проблеми китайської економіки, які виникли через поширення коронавірусу, дають шанс українському бізнесу зайняти нові ніші на світовому і внутрішньому ринках.

Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов, пише businessua.com.

«Ми ще не бачимо жодних негативних сигналів. Є плюси і мінуси. У нас є певний експорт, коли ми продаємо товари в Китай, але більшість товарів – там є олія, харчові товари – не будуть порушені», – сказав Милованов в ефірі одного з телеканалів.

За словами Милованова, є також вторинні ефекти. Наприклад, те, що Китай може почати виробляти менше металу, і це дасть можливість всім металургійним заводам світу замістити цю продукцію і допомогти Китаю у виробленні металу. Скорочення постачань китайських товарів в Україну також дає можливість нашому бізнесу зайняти нові ніші, вважає міністр.

»Ми не багато імпортуємо споживчих товарів з Китаю, і тут є певне гальмування. З одного боку, те, що ми не імпортуємо у них товари – це, можливо, якось і впливає на економіку, але це дає можливість українському бізнесу зайти в цю нішу, там, де зараз немає товарів з Китаю, і розвинутися», – каже Милованов.

Leopolis.news