logo
28/03
26/03
25/03
24/03
21/03
14/03
10/03
08/03
04/03
29/02
28/02
26/02
25/02
2 ...

Дзвінка Калинець-Мамчур до Садового: Не ганьбіть на всю Україну Львів

30-05-2019 14:115762

Дзвінка Калинець-Мамчур до Садового: Не ганьбіть на всю Україну Львів

Донька шістдесятників Ірини та Ігоря Калинців, громадська діячка Дзвінка Калинець-Мамчур після учорашніх подій у міськраді звернулась до міського голови Львова Андрія Садового. 

Про це вона написала на своїй сторінці у «Facebook».

«Пане Садовий! Я, безперечно, не змовчу! Хоч Ви до мене і не зверталися, а до мого батька й інших поважних людей. Розумію, що Вам з Києва важко захистити своїх людей у мерії, тому Ви звернулися за допомогою до Авакова. Ок! Але дивно, що Ви не примчали на допомогу в Ратушу, не вийшли до людей, львів'ян, які Вас обирали неодноразово.

Особисто я співчуваю тим Вашим працівникам, які змушені давати відповіді на запитання про квартири, якими Ви преміювали своїх інших колег за професіоналізм, і які придбані коштом міського бюджету Львова. Я розумію і тих учасників АТО, які обурюються, що для військових у Львові квартир не виділили. Абсолютно не підтримую провокацій, які відбулися в міськраді з обливанням фарбою чи виламуванням дверей і побиттям.
Але ж Вам довірили життя міста, порядок і спокій. Ви неодноразово заявляєте про прозорість дій і справедливість. Тож приїдьте і зробіть порядок! А не ганьбіть на всю Україну Львів на своєму 24 каналі. І ще одне: якщо Ви хочете підтримки І. Калинця, М. Косіва (який вчора поховав дочку, тому складімо співчуття п. Михайлові і родині) та інших, кого Ви затегали у своєму дописі, то не прив'язуйте це до БПП (тим більше голослівне звинувачення без прізвищ), і не опускайтеся до з'ясовувань, хто за кого агітував. Свободу вибору у нас ще не відмінили???».

Нагадаємо, 29 травня зранку до протестувальників вийшли керуюча справами виконкому Марта Литвинюк, директорка юридичного департаменту Гелена Пайонкевич та директор департаменту «Адміністрація міського голови» Євген Бойко. Конструктивної розмови не вийшло. Псевдоактивісти не захотіли слухати посадовців міської ради та виламали двері до міської ради. Почалася штовханина та бійка. Активісти кинули на землю Євгена Бойка та застосували до нього силу. Також під час штурму пікетувальники побили кількох працівників Муніципальної варти, виламали двері в Центр надання адміністративних послуг.

Натомість активісти стверджують, мовляв, що це міський голова Андрій Садовий дав вказівку чиновникам їх провокувати.

Садовий у свою чергу звинуватив представників БПП і звернувся до громадських діячів.

Поліція порушила справу.

Leopolis.news