logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
20/03
2 ...

Трамп може відвідати Україну 8 травня – ЗМІ

28-02-2020 08:461004

Трамп може відвідати Україну 8 травня – ЗМІ

Президент США Дональд Трамп і прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон можуть перед візитом до Росії відвідати Україну для участі в урочистостях, присвячених 75-річчю закінчення Другої світової війни.

Про це повідомляє «Українська правда» із посиланням на «The Guardian».

Серед варіантів, які вважаються компромісами у Вашингтоні і Лондоні, - участь лідерів у покладанні вінків в Москві. Іншим варіантом є відвідування Москви і участь в церемоніях, які відбудуться в Україні напередодні, 8 травня.

«Уряд у Києві наполегливо працює над тим, щоб представити українські церемонії як більш прийнятний спосіб вшанувати пам'ять про страждання Другої світової війни, без ризику схвалити російську агресію».

Україна відзначає 8 травня як День пам'яті і примирення разом з усім демократичним світом», – розповів український урядовець.

«П'ять років тому з нагоди 70-річчя закінчення другої світової війни Україна відмовилася від радянського (тепер російського) стилю вшанування сталінської перемоги над нацизмом».

«Саме тому Україна запрошує зарубіжні країни взяти участь у пам'ятних заходах у Києві», - додав чиновник.

«Зараз ми працюємо над всіма деталями; Логістика та порядок денний будуть доступні через деякий час. Враховуючи вищесказане, ми сподіваємося, що офіційні особи США візьмуть участь у пам'ятних заходах 8 травня в Києві».

Однак, як пише видання, Трамп і Джонсон ще не прийняли рішення.

Leopolis.news