logo
19/03
24/02
19/02
26/01
31/12
09/12
01/12
06/11
04/11
24/10
20/10
11/09
04/08
10/07
2 ...

Laura Marti: Я співаю, щоб людям стало краще, віддаю всю себе у кожній пісні

03-03-2020 15:087739

Laura Marti: Я співаю, щоб людям стало краще, віддаю всю себе у кожній пісні

16 березня на сцені Львівської національної опери із сольним концертом виступить відома зірка української джазової сцени Лаура Марті (Laura Marti) на підтримку свого нового альбому «Все Буде Добре!». Березневий концерт Лаури Марті – це її перший сольник на сцені Львівської опери. Напередодні різдвяних свят співачка випустила свій перший повністю україномовний альбом «Все Буде Добре!». Як зазначає співачка, нова її робота – ода найціннішому, що у нас є: кохання і життя.

У інтерв’ю для Leopolis.news співачка розповіла про свої теперішні та заплановані проекти, про особливості нового альбому, а також спогади, пов’язані зі Львовом.

 

Львівські глядачі більше знають вас, як джазову співачку, та альбом «Все Буде Добре!» відрізняється від усього попереднього у вашій дискографії. Розкажіть, чим він особливий?

«ВСЕ БУДЕ ДОБРЕ!» це альбом який зрозуміє кожен. До речі, він повністю українською мовою і я цим пишаюсь. Новий альбом це ода життю і коханню. Мені захотілось поговорити з людьми рідною мовою про найголовніші речі.

Стосовно стилів:  в альбомі ми багато експериментували з поп та рок-музикою. Від джазу ми залишили лише трохи фанку у виконанні моїх джазових музикантів. Такою мене глядач ще не бачив. У альбомі «Все Буде Добре!» я згадала свою любов до музики гурту Coldplay, співачки Adele та інших зірок світу.

Я постійно розвиваюсь і не боюся змінюватись. І також мені хочеться балувати свою публіку новою Лаурою Марті.

Що саме буде чекати на нас 16 березня? Чому варто вечір понеділка провести у Львівській національній опері разом з Лаурою Марті?

Окрім нового альбому, який вже два місяці можна слухати на всіх стрімінгах, я везу ще до Львова свої найкрасивіші пісні з попереднього альбому «SHINE», також -  «Пташину Молитву», яку ми випустили з Katya Chilly, і декілька спеціальних сюрпризів. Я готуюсь, щоб подарувати якнайбільше гарних емоцій кожному. Для мене справжній кайф спостерігати за щасливими обличчями людей.

Звичайно, я дуже хвилююсь перед цією зустріччю, бо це мій перший виступ в оперному театрі Львова.

Львів – це місто, де я виступала найбільше після Києва, і кожного разу я приїжджаю як додому, тож відповідальність значна.  Львів – моє місце натхнення, а тепер я маю надихнути Львів і залишити після мого виступу шалений заряд енергії для кожної людини у залі.

З Львовом в мене пов'язано багато знакових спогадів: особливий виступ з сестрою під час передачі вірменського храму, знайомство з Шарлем Азнавуром,  таємничий новий рік з коханою людиною, виступ зі шведською зіркою Ларсом Даніельссоном та оркестром INSO - Lviv на головній сцені Leopolis Jazz Fest і ще багато-багато чого. В мене купа добрих друзів у Львові. Сподіваюсь усіх їх побачити 16 березня, бо, звичайно, потребую їх підтримки та любові. І дуже чекаю зовсім нового глядача, слухача.

Як Ви думаєте, що люди відчувають або про що думають, коли слухають ваші пісні? Що б ви хотіли донести у цій музиці?

Мені здається вдається запалювати людей, робити їх щасливими, давати надію, зігрівати своєю любов'ю, торкатися їх сердець. Я ціную цей дар та щиро віддаю своє сонце кожному.

Мені часто кажуть, пишуть: Лауро, ви як свіжий ковток повітря. Після вас хочу піти і зробити багато справ, вірю в себе, хочу допомагати людям, хочу бути кращою, хочу зустрітись з друзями та обійняти їх. Отже я бачу, що моє сонце діє. Що може бути кращим! 

Коли я на сцені, я повністю відкрита з самого початку, я співаю, щоб людям стало краще, віддаю всю себе у кожній пісні.

Чи плануєте ви концерти в інших містах з цією програмою?

Так, звичайно.

Вже відомі дати у Миколаєві - 12 квітня, у Запоріжжі - 26 квітня. Планується: Харків, Дніпро, Одеса, Київ. Усіх запрошую! Зараз вирішуємо з датами, залами.  Як там співається у пісні, Все Буде Добре!

Які ще цікаві співпраці й проєкти зараз присутні у вашій творчості?

Нещодавно я вперше заспівала на головному подіумі Ukranian Fashion Week. Це дуже почесно! Це була колаборація з українським дизайнером Ганною Арутюновою, яка створює дуже жіночні силуетні образи, через одяг роблячи акцент на природній красі кожної жінки. Готували цей показ Вікторія Зубенко та Артем Клімчук.

Мене запросили створити спеціальний музичний трек і бути зірковим гостем показу. Це давно є трендом у модній індустрії всього світу.

Я з великим задоволенням написала зі своєю командою дев'ятихвилинну композицію, яку назвала «Estamos aqui para fazer beleza» («Ми тут за для того щоб створювати красу»). Відштовхнулась від колекції Ганни та від мого розуміння перебування людей на Землі у цілому.

Ми викликали фурор на тижні моди й головна жінка, матір, засновниця UFW Ірина Данилевська обійняла мене після показу і сказала, що саме такі емоції й потребує українська мода. Було дуже приємно це чути.

З джазових сучасних проєктів, в яких я беру зараз участь, це – «Waves». Проєкт піаністки та композиторки Наталії Лебедєвої, до якого я написала всі англомовні тексти.

Також нещодавно ми створили спільну програму з піаністом і композитором з Нью-Йорку - Мішею Цигановим.

Ще багато цікавих планів, сюрпризів, але про це розповім вже у наступній нашій зустрічі. До зустрічі 16 березня у Львівській національній опері!

Leopolis.news