logo
16/04
15/04
12/04
2 ...

КМУ передав на приватизацію Державну продовольчо-зернову корпорацію

03-03-2020 14:462076

КМУ передав на приватизацію Державну продовольчо-зернову корпорацію

Сьогодні на своєму засіданні Уряд передав Фонду державного майна України 100% акцій великих державних підприємств, серед яких підприємство “Державна продовольчо-зернова корпорація України”(ДПЗКУ).

Про це повідомляє Урядовий портал.

“Це найбільша корпорація - експортер зерна в Україні та найбільший в країні виробник борошна. На папері чомусь збиткова та неефективна. Завдяки приватизації підприємство зможе модернізувати свої потужності, створити нові робочі місця та сплачувати більше податків до державного бюджету України”, - коментує рішення Уряду Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

З метою подальшої приватизації на цих держпідприємствах буде проведено реструктуризацію та підготовку до прозорих аукціонів із залученням приватного інвестора.

ДПЗКУ - це велика державна корпорація, яка входить в десятку найбільших експортерів зерна в Україні, а також найбільший виробник борошна в країні. 227 вагових комплексів і 47 елеваторів - стратегічні з точки зору логістики активів, потребують оновлення та інвестицій.

Уряд також передав на велику приватизацію 4 великі держкомпанії: завод “Більшовик” (АТ “Перший київський машинобудівний завод”), АТ “Державна продовольчо-зернова корпорація”, ДАК “Хліб України”, ДП “Артемсіль України”. На підприємствах буде проведено реструктуризацію та підготовку до прозорих аукціонів із залученням приватного інвестора.

Leopolis.news