logo
16/04
15/04
13/04
12/04
11/04
10/04
2 ...

Новий український правопис почне діяти з понеділка

30-05-2019 19:012508

Новий український правопис почне діяти з понеділка
Фото: brovary.net.ua

У понеділок, 3 червня, з моменту опублікування остаточного тексту нової редакції «Українського правопису» на офіційних сайтах Міністерства освіти і науки та Національної академії наук він почне діяти.

Про це повідомляє прес-служба МОН.

«3 червня фінальний текст нової редакції «Українського правопису» буде опубліковано на офіційних сайтах Міністерства освіти і науки та Національної академії наук. З цього моменту рекомендовано застосовувати норми та правила нової редакції Правопису в усіх сферах суспільного життя, зокрема, в офіційно-діловому стилі мовлення», – йдеться в повідомленні.

Зазначено також, що зараз розробляють план імплементації нової редакції «Українського правопису». Цим документом, зокрема, буде передбачено терміни та етапи впровадження змін в освітній процес.

Нагадаємо, 22 травня Кабінет Міністрів України ухвалив постанову № 437 «Питання українського правопису», якою схвалено нову редакцію «Українського правопису».

Документ підготувала спеціально створена Українська національна комісія з питань правопису, до якої увійшли вчені-мовознавці Національної академії наук та національних університетів з різних регіонів України.

Leopolis.news