logo
19/04
18/04
17/04
2 ...

Нардепці Федині обрали запобіжний захід

10-03-2020 15:335703

Нардепці Федині обрали запобіжний захід
Фото: Українська правда

Печерський райсуд Києва обрав народному депутату від «Євросолідарності» Софії Федині запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Про це повідомляє «Українська правда».

Під час засідання суду сторона обвинувачення просила для Федини запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Суддя Крістіна Константінова задовольнила клопотання прокуратури частково та застосувала до Федини запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання з покладенням певних обов'язків.

Федина має прибувати у визначений час до слідчого, прокурора, не відлучатися за межі Києва і області без дозволу слідчого, прокурара або суду, повідомляти слідчого, прокурора, суд про зміну місця проживання та роботи.

Також особисте зобов'язання вимагає аби підозрюваний здав на зберігання до органів держвлади свій паспорт та для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну та носив електронний засіб контролю. 

Проте суд відмовився задовольнити клопотання щодо здачі документів та носіння е-браслета. 

Адвокат Федини заявив, що вона є нардепом, тож здавати паспорти їй не можна, бо вона не зможе представляти Україну на міжнародній арені.

Федина сказала, що у разі запобіжного заходу не зможе їздити до хворого батька і доглядати за ним. А також сказала, що багато подорожує за кордон як нардеп, і вилучення закордонного паспорту обмежить її депутатські повноваження.

Нардеп під час своєї промови на суді ледь не розплакалась. За її словами, перш за все, вона залишається волонтером, а вже потім нардепом.

«Я волонтер. Мені неодноразово мої колеги депутати казали, що я тепер політик і мушу говорити не як волонтер, а як політик. Допоки йде війна в моїй державі, допоки моїх захисників вбивають я залишаюся передусім волонтером. І так, я буду говорити все, що на мою думку, зможе допомогти захистити військовослужбовців.

Я вважаю, що кожен із нас завинив перед кожним із військовослужбовців.  

Президент, головнокомандуючий, проста людина, журналіст, будь-хто не має права некоректно говорити з тими, хто пішов добровільно у найважчі часи, не маючи зброї, боронити Україну, а тим паче некоректно з нашими захисниками не має права говорити людина, яка 4 рази ухилялася від повістки і не пішла служити в армію», - сказала Федина.

Після її слів у залі засідання прихильники Федини скандували: «Софія».

Як відомо, Софія Федина й «Маруся Звіробій» (Олена Біленька) є фігурантками справи, порушеної за фактом їхніх висловлювань на адресу президента Володимира Зеленського 26 жовтня 2019 року.

6 лютого слідчий Державного бюро розслідувань вручив повідомлення про підозру «Звіробій»-Біленькій, їй інкримінують порушення ч.1 ст 346 ККУ (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча). ДБР клопотало про особисте зобов’язання як запобіжний захід для «Звіробій».

10 лютого Печерський райсуд Києва обрав «Марусі Звіробій» запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, зобов’язав її носити електронний браслет.

Leopolis.news