logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
2 ...

Директорку львівського ліцею покарали за інформацію про набір дітей у російськомовні класи

10-03-2020 18:121532

Директорку львівського ліцею покарали за інформацію про набір дітей у російськомовні класи

За інформацією управління освіти Львівської міської ради, директорці ліцею № 45 оголосили догану через ситуацію, що виникла із висвітленням на сайті інформації щодо набору дітей у перший клас з українською та російською мовами навчання.

Керівниці ліцею скерували доручення надати пояснення, опісля чого було застосовано покарання, інформує пресслужба ЛМР.

«Ми отримали пояснення від керівника навчального закладу щодо ситуації, яка сталась минулого тижня. За її словами, була допущена помилка: всі документи, які були виставлені на сайті, стосувалися прийому дітей в минулому році. Станом на зараз на сайті навчального закладу такої інформації немає. У зв’язку із виявленими порушеннями законодавства щодо висвітлення недостовірної інформації на сайті ліцею № 45, керівника школи було притягнуто до дисциплінарної відповідальності у вигляді оголошення догани», — розповіла Зоряна Довганик, начальниця управління освіти ЛМР.

Зазначимо, що на сайті ліцею № 45 були розміщені нечинні нормативні акти, які стосувалися зарахування дітей до першого класу, висвітлено територію обслуговування, яка не відповідає рішенню виконавчого комітету, а також розміщено оголошення про набір дітей на навчання українською та російською мовами. Однак слід зазначити, особам, які належать до національних меншин гарантується право на навчання в комунальних закладах мовою національної меншини поряд з державною (ст. 2 Закону України «Про освіту») шляхом створення окремих класів (груп) та за наявності відповідної кількості заяв від батьків.

Leopolis.news