logo
24/04
23/04
22/04
21/04
19/04
17/04
2 ...

Депутати УКРОПу у Львові закликають звільнити від оренди малий бізнес на час карантину

16-03-2020 18:181796

Депутати УКРОПу у Львові закликають звільнити від оренди малий бізнес на час карантину

Фракція «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» у Львівській міській раді виступила з заявою щодо введення ряду заходів задля мінімізації наслідків карантину, викликаного пандемією коронавірусу у світі. Про це повідомляє прес-служба фракції.

Так, через карантин у Львові припиняють працювати заклади громадського харчування, коворкінги, кінотеатри, тематичні клуби та багато інших установ. Влада міста просить утриматись від поїздок, а роботодавців закликають перевести працівників на роботу з дому. Відтак, депутати пропонують:

1. тимчасово звільнити від оплати податків та оренди підприємців, які орендують комунальні приміщення та МАФи (торгові зали, склади, офіси і т.д.);

2. забезпечити працівників продуктових магазинів, аптек та заправок достатньою кількістю медичних масок, одноразових рукавичок та дезінфікуючих засобів, а також зобов’язати підприємців проводити інструктаж з правил безпеки у час поширення вірусу.

3. обмежити рух громадського транспорту, закрити автостанції, мінімізувати потреби громадян у поїздках;

4. надати рахунки лікарень міста Львова, для благодійних перерахувань та закупівель небайдужими підприємцями необхідного обладнання;

5. не приймати резонансних та конфліктних (будівництво, передача землі) для населення міста рішень на засіданнях Виконавчого комітету та Львівської міської ради, а переносити такі питання;

Сформувати базу номерів гарячих ліній, де мешканці можуть отримати офіційну інформацію стосовно вірусу або функціонування будь-якої установити під час карантину. Розіслати цю інформацію за допомогою СМС, без піару політиків коштом міста. Також переконатися, що розсилка буде здійснена дійсно мешканцям міста Львова, щоб уникнути скарг, як це було попереднього разу.

«Закликаємо мешканців та гостей Львова бути свідомими громадянами у такий складний для України та світу час. Залишайтеся по можливості вдома та не відвідуйте місця з великою кількістю людей без нагальної потреби. Бережіть себе, свою родину та мийте руки з милом», - йдеться у заяві депутатів.

Публікацію підготовлено в межах програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб і депутатів.

Leopolis.news