logo
23/04
22/04
2 ...

Настав час віддавати спорту те, що він дав мені колись – депутат «ЄС» Юрій Моравецький

19-03-2020 20:012899

Настав час віддавати спорту те, що він дав мені колись – депутат «ЄС» Юрій Моравецький
Фото: БПП Солідарність

Юрій Моравецький – Депутат Львівської міської ради 7-го скликання фракції партії «Європейська Солідарність». Президент Федерації велоспорту Львівщини. 

Юрію Васильовичу, розкажіть про Федерацію велоспорту Львівщини? 

Федерація велоспорту Львівщини – це близько 1000 спортсменів Львова та області, це команда тренерів та небайдужих людей, перед якими стоїть одна мета. Вже понад 15 років я є президентом Федерації велосипедного спорту. Це вибрана посада, раз у 5 років збирається федерація і обирає президента.

Що вас мотивує займатися ГР вже впродовж 15 років? 

Найперше те, що ще у 13 років я познайомився із велосипедним спортом. І, насправді, саме спорт зробив мене тією людиною якою я став, виховав у мені потрібні якості. З ранніх років мене привчили робити зарядку, загартовуватися і це мені дуже подобалося. Спортивна активність виховала у мені характер та силу волі.

Впродовж 10 років я представляв країну на різних Українських і міжнародних змаганнях. Це стало для мене колосальним досвідом. Відповідальність, сміливість та наполегливість – це риси характеру, які мені допоміг пізнати двоколісний друг.

Зараз я переконаний, настав час віддавати спорту те, що він дав мені ще колись. Саме це мене мотивує робити все, що в моїх силах для розвитку велосипедного спорту. Передавати свій досвід молодшим поколінням. 

Що для вас спорт, які основні плюси занять спортивною активністю? 

Будучи у спортивних школах, виступаючи перед дітьми я завжди  наголошую: коли ви займаєтеся спортом, отримуєте - здоров’я, зміцнення м’язів, гарну форму. А також характер, ви набуваєте таких рис як витривалість, стійкість, дисципліна, цілеспрямованість. Спорт зміцнить ваш імунітет та покращить самопочуття. Крім того, ваше коло спілкування поповниться новими друзями-однодумцями, ви матимете підтримку команди.

Багато молоді зараз не мають цієї стійкості – перші невдачі їх ламають. Молоде покоління не знає що робити при виникненні складних життєвих ситуацій. Чого не можна сказати про людей спорту, адже для нас навпаки будь-який програш – це початок нового старту і підготовка до наступних життєвих випробувань.  

Які зараз тенденції у Львові щодо велосипедного руху та велосипедного спорту? 

Власне, велоспорт на Львівщині розвивається, але не так швидко, якісно та масово як би хотілося. Є проблеми і з фінансуванням,  і з тренерами, і з зарплатами тренерів. 

Щодо велосипедного руху то ми зараз бачимо, що кожного року все більше львів'ян пересідають на велосипеди. Така тенденція не може не тішити, адже велосипед – екологічно-стійка альтернатива автомобілю. 

Які особливості та переваги відносно інших видів спорту у велосипедного спорту? 

Я ставлю перед собою як мінімум 10 питань з різних сфер життя людини, де буде одна відповідь і одне рішення, які продемонструють всі особливості та переваги велоспорту.  Що ми можемо зробити з екологією? З глобальним потеплінням? З залежністю від смартфонів? Як побороти корки на дорогах? Розвантажити місто? Як підтримувати себе в формі? Як залишатися здоровим? 

Рішення одне – пересідайте на велосипеди, пересідайте з громадського транспорту, пересідайте з автомобілів. 

Публікацію підготовлено в межах програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб і депутатів.

Leopolis.news