logo
24/04
23/04
22/04
2 ...

САП порушила справу проти уряду Гончарука через ігнорування загрози коронавірусу

23-03-2020 13:121390

САП порушила справу проти уряду Гончарука через ігнорування загрози коронавірусу
Фото: 5.ua

Заступник генерального прокурора – керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький зареєстрував кримінальне провадження за фактом можливої службової недбалості посадових осіб Кабінету Міністрів України.

Про це повідомила пресслужба САП.

САП інформує, що відповідно до оприлюдненої інформації, 31 січня 2020 року та 8 лютого 2020 року секретар Ради національної безпеки та оборони України на адресу прем'єр-міністра України скерував листи про нагальну необхідність обмеження експорту та реекспорту продукції, що прямо чи опосередковано може бути використана при реалізації протиепідемічних, профілактичних та лікувальних заходів на території України з метою недопущення поширення випадків захворювання на коронавірус Covid-19.

«Однак, Кабінетом міністрів України тоді фактично проігноровано вищевказані заходи, що так і не були вжиті», – повідомляють у САП.

23 березня відомості про можливе вчинення кримінального правопорушення внесено до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України. Досудове розслідування проводить Державне бюро розслідувань.

Leopolis.news