logo
24/04
23/04
2 ...

На Львівщині офіційно зареєстровано 104 пацієнти, у яких підозрюють коронавірус – Васько

23-03-2020 15:5710133

На Львівщині офіційно зареєстровано 104 пацієнти, у яких підозрюють коронавірус – Васько
Фото: Львівська обласна державна адміністрація

Станом на сьогодні у Львівській області офіційно зареєстровано 104 пацієнти, у яких підозрюють коронавірус.

Про це повідомив виконувач обов'язків директора департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Андрій Васько під час брифінгу сьогодні, повідомляє кореспондентка Leopolis.news.

Андрій Васько зазначив, що у цих пацієнтів відібрали аналізи, які відправили в лабораторний центр у Київ.

У інфекційній лікарні на стаціонарному лікуванні, за словами чиновника, перебуває 61 пацієнт. Стан більшості з них середньої важкості або легкий. Однієї пацієнтки - важкий. Однак наразі жінка не перебуває на штучній вентиляції легень, їй надається інтенсивна терапія в реанімації.

Крім того, Андрій Васько розповів, що усі лікарні у Львові, які мають приймати пацієнтів з коронавірусом, уже звільнені від пацієнтів.

«Ми очікуємо резерв до 2,5 тисяч ліжок для пацієнтів з коронавірусною інфекцією. 1500 ліжок є у закладах охорони здоров’я, які географічно розташовані у Львові. Зараз у цих закладах проводять кінцеву підготовку кисневих систем. Станом на сьогодні ми маємо 300 ліжок із киснем, а до кінця тижня ми матимемо їх 700», – розповів він.

Нагадаємо, Андрій Васько заявив, що сьогодні-завтра на Львівщину надійдуть експрес-тести на виявлення коронавірусу, а також необхідні матеріали для проведення досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції у Львівському лабораторному центрі

Леся БУРБАН, Leopolis.news