Мешканцю Стрийщини присудили 200 год. громадських робіт за домашнє насильство щодо дружини

http://leopolis.news/post/18276/meshkancyu-stryyshchyny-prysudyly-200-god-gromadskyh-robit-za-domashne-nasylstvo-shchodo-drujyny--

23/03/2020

Як встановили поліцейські під час досудового розслідування, 41-річний чоловік упродовж восьми місяців влаштовував вдома конфлікти, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння. Він погрожував жінці, ображав її та принижував, інформує відділ комунікації поліції Львівської області. 

Усе це відбувалося в присутності їхніх малолітніх дітей.

Розглядаючи заяви потерпілої, дільничні офіцери поліції щоразу вживали заходи, передбачені Законом України «Про протидію та запобігання домашньому насильству», щоб убезпечити жінку та її дітей. Для припинення насильства правоохоронці виносили тимчасові заборонні приписи. Неодноразово суд притягував сімейного кривдника до адміністративної відповідальності.

Однак, жінка знову звернулася у Стрийський відділ поліції із заявою про насильство. За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 126 -1 (домашнє насильство) Кримінального кодексу України та, провівши досудове розслідування, скерували обвинувальний акт на розгляд суду.

Стрийський міський районний суд визнав мешканця району винним у вчиненні домашнього насильства та призначив йому покарання у вигляді 200 годин громадських робіт. Вирок вступив у законну силу.  

Leopolis.new