Звикаємо до нових стандартів роботи в час карантину

http://leopolis.news/post/18356/zvykaemo-do-novyh-standartiv-roboty-v-chas-karantynu

25/03/2020

Про нові умови праці розповідають депутати фракції « Об’єднання «Самопоміч» - керівники зовсім різних за родом діяльності підприємств, які зіткнулися з однаковими проблемами. 

Ось що каже Оксана Динік, ТзОВ «Львівська Ізоляторна Компанія», генеральний директор:

-          Ми працюємо в штатному режимі, для тих виробничих ділянок де є безперебійна робота обладнання, решта працюють на віддаленому доступі, за всіма  рекомендаціями МОЗ.

               Чому не можемо зупинитись повністю: маємо скловарну піч неприривноі дії, скло вариться  при температурі більш ніж 1500 градусів. Зупинити піч можно лише за 20 календарних днів, це вимога до такого обладнання (підключено газ високого тиску, подача повітря і т.д.), а от відновити роботу можно лише після заміни всієї частини вогнетривів, що буде коштувати не менше 3.5 мл євро. Ми працюємо на експорт, маємо підписані контракти, наше виробництво – стратегічно важливе для міста. Варто думати про майбутнє і про те, з якими силами і ресурсами Львів буде підніматися після завершення епідемії.

Роман Федишин, засновник групи компаній «Шувар»:

·       Ринок працює. Працює в спеціальному карантинному режимі. Дуже добре, що спрацював міський штаб і погоджені головні правила роботи – вжиті безпрецедентні заходи щодо організації безпеки. Ринок працює, бо виконує одне із стратегічних завдань – продовольча безпека. Я вважаю, що безперебійне забезпечення населення якісними продуктами – одне з найважливіших наших завдань. Сьогодні такий час, що працівники торгівлі і продавці в магазинах – стоять разом «на передовій» разом з лікарями: вони усі чітко виконують свої життєво-важливі функції. Що може зробити кожен підприємець? Звісно, забезпечити своїх працівників масками, рукавичками і дезінфікуючими засобами. Подбати про паперові рушники і засоби гігієни в усіх вбиральнях. Збільшити частоту вологих прибирань з застосуванням дезінфікуючих засобів. А також – контроль за тим, аби всі, хто відвідує заклад, були в масках. Ми, зокрема, проводимо також безконтактне вимірювання температури. Спершу відвідувачі дещо ображено реагували на такі суворі заходи, але з кожним днем розуміння серйозності ситуації росте і люди стають свідоміші.  А багато хто навіть дякує за виявлену турботу.

Олег Василишин, директор Львівської обласної дирекції «Укргазбанку»:

·       Наш банк працює у звичному режимі. Режим роботи не міняли, відділень не закривали. Усі працівники забезпечені масками, рукавичками, антисептиками, термометрами . Все під контролем, можете прийти зазнимкувати. Обмежень по видачі готівки в національній валюті і валюті іноземній немає. Ми повинні бути особливо надійними і стабільними у такій ситуації.

Юлія Хомчин, директорка Інституту Стратегії Культури:

·       Не відмовляйте собі в пошуках смислів, навіть в умовах глобальних викликів і криз. «Культура — це те, що самоідентифікує, надає сенсів та допомагає набувати сенсів,» — каже Olena Zanichkovska - засновниця Art for Life. Думками цієї жінки Інститут стратегії культури розпочинає цикл відео, що є складовою проєкту «КодКультури». У цій частині «КодуКультури» мешканці/ки Львова відповідають на запитання, що для них культура, чи присутня вона у їхньому житті, хто її творить? Це представники різних професій, досвідів, віку, які зазвичай не мають безпосереднього стосунку до мистецтва, створення культурних продуктів чи явищ. Впевнені, ці відео стануть приємністю у непростий для нас усіх час і нагадуватимуть про дещо незмінно цінне.

Запрошуємо долучатись — і ділитися своїм розумінням культури під хештегом #щодляваскультура. Карантин може стати часом для роздумів, висновків та розмірковувань. І – так, Інститут Стратегії Культури працює – вчиться працювати по-новому: шукаючи нові шляхи і канали – для культури и людей.

Публікацію підготовлено в межах програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб і депутатів.