logo
24/04
23/04
2 ...

Cільськогосподарські кооперативи Львівщини запрошують до участі в програмах підтримки кооперації

02-06-2019 17:201596

Cільськогосподарські кооперативи Львівщини запрошують до участі в програмах підтримки кооперації
Фото: ЛОДА

У Львові провели зустріч із сільськогосподарськими кооперативами щодо участі в обласній та державній програмах підтримки сільськогосподарської кооперації.

Про це інформує прес-служба ЛОДА.

31 травня 2019 року у департаменті агропромислового розвитку Львівської ОДА відбулась нарада з сільськогосподарськими кооперативами Львівської області. Основна тема наради – умови участі сільськогосподарських кооперативів в державних та обласних програмах підтримки. В нараді також прийняла участь по Skype – зв’язку головний спеціаліст відділу підтримки кооперації департаменту підтримки фермерства, кооперації та розвитку сільських територій Міністерства аграрної політики та продовольства України Наталія Присяжнюк та зазначила основні напрямки підтримки сільськогосподарської кооперації в Україні на 2019 рік.

Заступник директора департаменту агропромислового розвитку Павло Дигдало зазначив про стан розвитку сільськогосподарської кооперації, можливість та необхідність сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам приймати участь у програмах підтримки малого агробізнесу. «Розвиток сільськогосподарських кооперативів для нас має велике значення, оскільки значна кількість особистих селянських господарств Львівщини мають можливість об’єднатись і спільно формувати однорідну та якісну продукцію. Саме на підтримку сільськогосподарської кооперації з обласного бюджету у 2019 році виділено 1 млн. грн. які підуть на відшкодування обладнання для зберігання, переробки, транспортування та передпродажної підготовки сільськогосподарської продукції» – зазначив Павло Дигдало.

Заступник начальника з питань державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Львівській області Оксана Куманська – Нор повідомила про етапи створення фермерських господарств та сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. Тренер з розвитку кооперації Львівської аграрної дорадчої служби Михайло Вишньовський розповів про переваги єб’єднання в кооперативи. Керівник обласного фонду індивідуального житлового будівництва на селі Зеновій Древняк проінформував учасників про фінансову підтримку на зворотній основі у вигляді пільгових кредитів на реалізацію бізнес-планів у межах Комплексної програми підтримки та розвитку агропромислового виробництва Львівської області на 2016-2020 роки.

Leopolis.news