За незаконний експорт медичних товарів введуть кримінальну відповідальність

http://leopolis.news/post/18398/za-nezakonnyy-eksport-medychnyh-tovariv-vvedut-kryminalnu-vidpovidalnist

25/03/2020

Як інформує Урядовий портал, Кримінальний кодекс доповнено статтею 2012 щодо переміщення через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю товарів протиепідемічного призначення, експорт яких підлягає ліцензуванню. Перелік товарів протиепідемічного призначення, експорт яких підлягає ліцензуванню, визначається Кабінетом Міністрів України.

Змінами передбачено встановлення штрафу від 8-ми до 20-ти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк до трьох років за незаконний експорт таких товарів у значних розмірах (якщо їх вартість у 200 і більше разів перевищуватиме неоподатковуваний мінімум).

Каратимуться штрафом від 20-ти до 25-ти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі від 3-х до 6-ти років особи, які вчинять порушення повторно, групи осіб за попередньою змовою, службові особи з використанням службового становища, раніше судимі за злочин, передбачений статтею 2012. Таке ж покарання отримають особи за переміщення товарів у великому розмірі, вартість яких у 800 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

«Це необхідний крок для забезпечення товарами протиепідемічного призначення внутрішнього ринку. Сподіваємося, Верховна Рада у найближчі строки підтримає нашу ініціативу», – прокоментував рішення прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Leopolis.news