logo
28/03
25/03
16/03
15/03
10/03
29/02
09/02
06/02
02/02
30/01
28/01
17/01
2 ...

У Львові обговорили святкування Великодня в умовах карантину

25-03-2020 19:442799

У Львові обговорили святкування Великодня в умовах карантину
Фото: пресслужба Львівської міської ради

Сьогодні мер Львова Андрій Садовий зустрівся з представниками християнських конфесій для напрацювання спільного бачення майбутніх дій в умовах карантину.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Зокрема, під час зустрічі оговорили як відбуватиметься святкування Великодня та організація Пасхальних богослужінь в часі карантину.

Під час сьогоднішньої зустрічі мер Львова проговорив з владиками:

  • напрацювання моделі відзначення Великодня та організації Пасхальних богослужінь в умовах карантину.
  • спільну роботу в допомозі потребуючим в умовах карантину;
  • дотримання умов карантину під час проведення щотижневих богослужінь;
  • важливість залучення духовенства до інформаційно-просвітницької кампанії;

Також було акцентовано, що, за потреби, Церква готова надати церковні приміщення для обсервації хворих на коронавірус на випадок загострення епідемії.

«Найперше дякую, що ви показуєте приклад молитовного стояння і приклад мудрості. Дякую, що в церквах є дезінфікуючі засоби, проводяться онлайн-трансляції богослужінь, просвітницька робота. Мусимо дбати одні про одних.

Зі свого боку місто розробило чіткий алгоритм дій для забезпечення функціонування міста в час карантину, заходи для здійснення допомоги всім малозахищеним категоріям тощо», — наголосив мер Львова.

Відтак представники духовенства розповіли як на сьогодні відбуваються богослужіння, про те, що продумують механізми проведення сповіді та чину похорону.

Особливу увагу на зустрічі було приділено обговоренню питання організації святкування Великодня і освячення пасок в умовах продовження карантину. Адже Великдень — це найбільше свято для всіх християн.

Leopolis.news