logo
29/03
28/03
27/03
26/03
2 ...

МОЗ закликало до співпраці підпорядковані медичні виші

26-03-2020 17:10927

МОЗ закликало до співпраці підпорядковані медичні виші
Фото: Укрінформ

Міністерство охорони здоров’я України надіслало листа керівникам підпорядкованих закладів вищої медичної освіти, у якому закликало їх до співпраці.

Про це повідомив пресцентр Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького.

Лист відомство скерувало на виконання Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (Covid-19)» та задля сприяння у здійсненні протиепідемічних заходів.

«Ми будемо залучати, зокрема, інтернів, які нині перебувають на заочному циклі навчання, а також студентів 5 і 6 курсів. Закликаємо студентів зв’язатися з відповідальними особами в медичних університетах, вийти й допомогти медикам на місцях рятувати життя українців», – про це під час брифінгу заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Виктор Ляшко.

У листі, зокрема, вказано, що керівники закладів охорони здоров’я, до яких скеровують лікарів-інтернів, зобов’язані забезпечити їм належні умови праці, у тому числі наявність засобів індивідуального захисту. У закладах вищої медичної освіти буде внесено зміни до наказів про зарахування інтернів в інтернатуру та до графіків проходження інтернатури лікарями-інтернами.

Задля сприяння у здійсненні протиепідемічних заходів МОЗ України звертається до осіб, які мають або здобувають медичну освіту, з проханням надати волонтерську допомогу лікарням та своїм колегам на добровільних засадах, якщо виникне така потреба. Охочі можуть заповнити анкету за посиланням, відтак їх буде зареєстровано в загальнодержавній базі даних.

Leopolis.news