МОЗ закликало до співпраці підпорядковані медичні виші

http://leopolis.news/post/18471/moz-zaklykalo-do-spivpraci-pidporyadkovani-medychni-vyshi

26/03/2020

Про це повідомив пресцентр Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького.

Лист відомство скерувало на виконання Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (Covid-19)» та задля сприяння у здійсненні протиепідемічних заходів.

«Ми будемо залучати, зокрема, інтернів, які нині перебувають на заочному циклі навчання, а також студентів 5 і 6 курсів. Закликаємо студентів зв’язатися з відповідальними особами в медичних університетах, вийти й допомогти медикам на місцях рятувати життя українців», – про це під час брифінгу заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Виктор Ляшко.

У листі, зокрема, вказано, що керівники закладів охорони здоров’я, до яких скеровують лікарів-інтернів, зобов’язані забезпечити їм належні умови праці, у тому числі наявність засобів індивідуального захисту. У закладах вищої медичної освіти буде внесено зміни до наказів про зарахування інтернів в інтернатуру та до графіків проходження інтернатури лікарями-інтернами.

Задля сприяння у здійсненні протиепідемічних заходів МОЗ України звертається до осіб, які мають або здобувають медичну освіту, з проханням надати волонтерську допомогу лікарням та своїм колегам на добровільних засадах, якщо виникне така потреба. Охочі можуть заповнити анкету за посиланням, відтак їх буде зареєстровано в загальнодержавній базі даних.

Leopolis.news