На клопотання Ганущина та Лопушанського суд відпустив спійманого на хабарі Дзюдзя

http://leopolis.news/post/18486/na-klopotannya-ganushchyna-ta-lopushanskogo-sud-vidpustyv-spiymanogo-na-habari-dzyudzya

26/03/2020

Про це повідомляє САП.

Засідання з розгляду клопотання прокурора САП та детектива НАБУ стосовно обрання запобіжного заходу Дзюдзю відбулось 25 березня.

Суд частково задовольнив клопотання прокурора та детектива та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 630,6 тис. гривень.

Крім того, на експосадовця покладено ряд процесуальних обов'язків, зокрема, прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді, суду за кожною вимогою; не відлучатися за межі місця проживання без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детектива, прокурора або суд про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування зі свідками у справі; здати на зберігання до Державної міграційної служби України свої паспорти для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України; носити електронний засіб контролю (браслет).

Строк дії запобіжних заходів - до 25 травня 2020 року.

Питання щодо оскарження запобіжного заходу буде вирішено після ознайомлення з повним текстом рішення суду.

Як зазначає LMN, засідання суду тривало майже три години. На ньому були присутні нардеп з фракції БПП Андрій Лопушанський та голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин. І Дзюдзь, і Ганущин обрані до обласної ради за списком «БПП».

НАБУ і САП наполягали взяти Дзюдзя під варту із альтернативою застави в 10 млн грн. Водночас адвокат підозрюваного просив відмовити взагалі у застосуванні запобіжного заходу або відпустити його клієнта на поруки, передає «Слово і Діло».

Саме Лопушанський просив суд відпустити Дзюдзя на поруки. Оскільки він впевнений, що підозрюваний дотримуватиметься обов’язків і він зможе забезпечити їх виконання. Нардеп також підкреслив, що підозрюваний має хронічну хворобу серця і тому «його не можна кинути за ґрати». Із такою ж самою заявою про поруки виступив Олександр Ганущин.

Раніше повідомлялось, що у Мін’юсті затримали керівника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Михайла Дзюдзя, який у свій останній робочий день взяв хабар з підлеглого.

20 березня йому було повідомлено про підзору.

Leopolis.news