logo
27/03
26/03
25/03
22/03
21/03
20/03
2 ...

Аналізи у хворих з підозрою на COVID-19 відбиратимуть мобільні бригади

27-03-2020 12:481396

Аналізи у хворих з підозрою на COVID-19 відбиратимуть мобільні бригади

Мобільні бригади центральних районних лікарень будуть приїздити до хворих з підозрою на коронавірус, щоб робити забір матеріалів для проведення аналізів.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко на брифінгу, інформує «Українська правда».

За його словами, «дано доручення створити всім при центральних районних лікарнях мобільні бригади, які будуть складатись із водія і медичних працівників».

При цьому уточнив, що ці бригади будуть приїздити «на виклики сімейного лікаря, екстреної медичної допомоги, а також медичних працівників».

«Ця бригада має приїжджати додому до людей, у яких буде підозра на коронавірусну хворобу, для забору зразків для проведення досліджень у вірусологічній лабораторії.

Це зменшить і мобільність людей, які відчувають і мають симптоми коронавірусної хвороби, і це зменшить необхідність відвідувати чи сімейного лікаря, чи інші заклади охорони здоров’я, для того щоб здати аналіз», – пояснив головний санітарний лікар.

Ляшко запевнив, що найближчим часом буде повідомлено всі контактні телефони, а також оприлюднять алгоритм, як це все буде працювати.

Leopolis.news