logo
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

СБУ викрила львів’янку, яка розповсюджувала фейки про коронавірус

27-03-2020 12:591645

СБУ викрила львів’янку, яка розповсюджувала фейки про коронавірус
Фото: управління СБУ Львівщини

Служба безпеки України викрила мешканку Львова, яка розміщувала в інтернеті фейкову інформацію про поширення COVID-19 у нашій країні.

Про це повідомили в управлінні СБУ у Львівській області.

«Фахівці з кібербезпеки спецслужби встановили, що львів’янка, яка є учасницею понад 1000 спільнот у заборонених соцмережах, зі свого акаунта свідомо поширювала неправдиву інформацію про COVID-19. Жінка намагалася нагнітати панічні настрої серед населення та дестабілізувати ситуацію в регіоні», – йдеться в повідомленні.

Під час обшуку за місцем проживання зловмисниці правоохоронці виявили комп’ютер, з якого вона розповсюджувала фейки. Він також містив дописи із закликами до повалення конституційного ладу в нашій державі та пропагування ідеї створення так званої «Новоросії».

«Під час досудового слідства перевіряється інформація щодо можливої координації дій інтернет-пропагандистки спецслужбами РФ і терористичних організації «Л/ДНР». У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії», – зазначили в СБУ.

Leopolis.news