logo
21/03
13/03
12/03
04/03
27/02
21/02
06/02
01/02
26/01
17/01
11/01
23/12
15/12
2 ...

Біля Львова з’являться шість унікальних туристичних маршрутів

30-03-2020 11:432765

Біля Львова з’являться шість унікальних туристичних маршрутів

Створення шести нових туристичних маршрутів у Бібрській ОТГ та довкола неї передбачає проєкт «Мандри Сокільські».

Про це повідомляють у БФ «Cпадщина.UА», який реалізує проєкт у межах Програми мінігрантів для культурної спадщини «ReHERIT: Спільнавідповідальність за спільну спадщину» та за угодою з Лабораторією міського простору.

Зазначено, що всі туристичні маршрути будуть пов’язані з локальною історією, визначними особистостями та пам’ятками краю.

«Тому найперше завдання – зібрати, описати, структурувати усі найзнаковіші архітектурні та природні об’єкти Бібрської ОТГ та довкола неї. На їхній основі команда проєкту, до якої належать мистецтвознавці, архітектори, краєзнавці, гіди, етнографи та журналісти, мають розробити, впровадити та популяризувати туристичні маршрути екологічного, культурного, історичного, кулінарного та інших напрямів. Передбачається, щоце будуть піші, вело- та автомобільні туристичні шляхи, головним чином, для сімейного та молодіжного відпочинку», – йдеться в повідомленні.

Загальна вартість проєкту становить 136 тисяч гривень. Розробники маршрутів кажуть, що «Мандри Сокільські» – тому, що будь-які мандри Бібреччиною мають починатися зі знайомства з її культурно-туристичним центром – історичним будинком товариства «Сокіл».

«Ми створюємо базу із сотнею історичних та природних об'єктів Бібреччини, які варто відвідати. Цей процес передбачає експедиції, історичні дослідження, фотофіксацію, визначення «опорних» об'єктів, громадські обговорення та презентації туристичних продуктів. Також нам йдеться про різні просторові квести, базовані на етнічних особливостях регіону – на місцевих традиціях, легендах, піснях, стравах, які тут готують, те, чим бібрський край справді є особливим», – розповідає координатор проєкту «Сокіл. Перезавантаження», архітектор Іван Щурко.

Leopolis.news