logo
24/04
23/04
2 ...

Львівська ОДА просить АМКУ розслідувати підвищення цін на продукти

30-03-2020 19:351122

Львівська ОДА просить АМКУ розслідувати підвищення цін на продукти

Сьогодні відбулась зустріч голови Львівської обласної державної адміністрації Максима Козицького із головою  територіального відділення Антимонопольного комітету у Львівській області Ростиславом Лещишиним та начальником  Головного управління статистики у Львівській області  Світланою Зимовіною щодо контролю цін на продовольчі товари.

Голова територіального відділення Антимонопольного комітету України у Львівській області Ростислав Лещишин проінформував про результати щоденного моніторингу цін на продовольчі товари та медичні препарати, який проводять із 16 березня, інформує прес-служба ОДА.

“Ми моніторимо чотири торговельні мережі, це “Свій маркет”, “Близенько”,”Рукавичка” та “Арсен”. За підсумком проведеного аналізу групи продовольчих товарів першої необхідності, у період з 27 по 30 березня, спостерігається зростання вартості від 11 до 30 % у залежності від виду товару. По інших групах товарів ріст не спостерігається. Для профілактичних дій матеріали сьогодні направлені у Службу безпеки України. Щодо моніторингу фармацевтичного ринку  різких коливань по медикаментах немає”, - зазначив Ростислав Лещишин.

Очільник області наголосив, що Львівська ОДА скерує звернення до Антимонопольного комітету  для початку розслідування щодо підвищення цін на продовольчі товари у період карантину.

У межах зустрічі також Максим Козицький визначив департамент економічної політики координатором подальшої співпраці усіх гілок виконавчої влади, причетних до розслідування суттєвої зміни цінової політики.  

Leopolis.news