logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

Житель Львівщини постане перед судом за зберігання незаконно зрубаної деревини

31-03-2020 12:131149

Житель Львівщини постане перед судом за зберігання незаконно зрубаної деревини
Фото: ілюстративне

27 березня до Буського районного суду скерували обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості проти уродженця с. Гутисько-Турʼянське.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Львівської області.

50-річного чоловіка підозрюють у протиправному зберіганні незаконно зрубаних дерев, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 246 КК України (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу).

«Досудовим розслідуванням встановлено, що цьогоріч у січні фігурант незаконно придбав та зберігав без відповідних документів, 200 сосен, 7 дерев дубів та 3 стовбури дерев породи «Вільха» класу «С». За версією слідства, імовірний зловмисник зберігав їх з метою подальшого виготовлення виробів з деревини. Загальна вартість завданих державі збитків склала понад 48,4 тис грн, яка на цей час відшкодована», – йдеться в повідомленні.

Лісоматеріали хвойних порід поліцейські виявили та вилучили 30 січня на території господарства підозрюваного. На всю деревину, яка тепер зберігається у лісгоспі, накладено арешт. Водночас встановлюють причетність до вчиненого й інших осіб, зокрема тих, у яких чоловік придбав товар. Матеріали виділено в окреме провадження.

Санкція статті передбачає штраф від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Leopolis.news