logo
18/04
17/04
2 ...

Колектив Самбірської РДА вимагає спростування інформації від «Високого Замку»

31-03-2020 13:521283

Колектив Самбірської РДА вимагає спростування інформації від «Високого Замку»

Працівники Самбірської РДА обурені неправдивою інформацією, надрукованою в газеті «Високий Замок», та вимагають спростування і вибачення.

Відповідну заяву щодо цього сьогодні, 31 березня, оприлюднили на офіційній сторінці Самбірської райдержадміністрації.

«ПАНЕ ІВАНЧУК, СПРОСТУЙТЕ ВІДВЕРТУ НЕПРАВДУ!» – йдеться в заяві. Далі працівники Самбірської РДА пишуть: «Ми, працівники Самбірської районної державної адміністрації, вкрай обурені тим, що журналіст Роман Іванчук написав 26 березня 2020 р. у «Високому Замку. Самбірщина», в статті «Коронований грип і фінанси». Автор зазначив: «… Нашій редакції стало відомо, що Новокалинівська об’єднана громада та Стрілковицька сільська рада, проявивши нечувану повагу до невеличкого уже колективу Самбірської райдержадміністрації, перерахували по 300 тисяч гривень на премії чиновникам. Може, ці суми були зайвими для самих громад, не знаємо, але коримося волі місцевих депутатів, які вирішили, що їхні кошти третьому поверху «білого дому» потрібніші, ніж їм. Однак, стало відомо, що кошти розподілені виключно для працівників апарату, і не підуть на фінансову підтримку інших відділів та структурних підрозділів…».

Написане не відповідає дійсності і нічим не підтверджене. Це вигадка, висмоктана з пальця, або продиктована особистою неприязню до когось з нашого колективу. Насправді ж, від початку року жоден працівник апарату РДА не отримав ніякої премії чи надбавки. Більше того, голова Самбірської РДА Андрій Жепко вирішив проблему з фінансуванням, залишену райдержадміністрації від попередника. Внаслідок цього повністю проведено розрахунок з вивільненими працівниками.

До завершення 2020 р. Самбірській РДА на цей час бракує на зарплату майже 2,5 млн грн. На початку року це була сума у 3 млн 81 тис. грн. Фінансова підтримка від Новокалинівської ОТГ та Стрілковицької сільської ради надійшла виключно на те, щоб працівники отримали заробітну плату. Маються на увазі тільки захищені статті (без жодних надбавок, премій, інтенсивності). Завдяки цьому додаткова потреба коштів у цьому році на заробітну плату зменшилась на 600 тис. грн.

Ми щиро вдячні представникам Новокалинівської ОТГ та Стрілковицької сільської ради, які допомогли у скрутний момент. Адже райдержадміністрація працює і для людей з ОТГ, і з необ’єднаної частини району, а кошти, які надійшли, розподілені рівномірно між усіма структурними підрозділами, яким бракувало на заробітну плату.

Романе Михайловичу, нам було надзвичайно прикро читати те, що ви написали. В структурі РДА пройшло значне скорочення, навантаження на працівників збільшилося вдвічі, а часом і втричі. У час епідемії коронавірусу складнощів у праці додалося, а заробітна платня у нас невисока. То про які премії пишете? Звідки ця озлобленість та надмірний негатив? Адже всі живемо в одному місті і районі, ходимо по самбірських вулицях чи не щодня зустрічаємося. Чому в час такої важкої епідемії не допомагаєте, а ллєте немов з відра масло у вогонь?

Напевно, влада в Україні не повинна дозволяти не чистим на руку працівникам ЗМІ виписувати все, що заманеться. За таку писанину мала би хоч коли-небудь настати хоча б якась відповідальність.

Тому вимагаємо від вас, Романе Михайловичу, спростування цієї неправди та вибачення перед нашим колективом на сторінках «Високого Замку. Самбірщини» у тому ж місці, в якому ви очорнили наш колектив. Інакше залишаємо за собою право звернутися в суд на редакцію газети «Високий Замок». Може, хоч тоді ви усвідомите вагу друкованого слова і будете відповідально ставитися до того, що пишете, а не виконувати свою роботу як-небудь».

Leopolis.news