logo
25/04
24/04
23/04
2 ...

Рада частково врахувала пропозиції АМУ щодо змін до Податкового кодексу

31-03-2020 16:041813

Рада частково врахувала пропозиції АМУ щодо змін до Податкового кодексу

30 березня Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)» (законопроєкт №3275).

Як повідомила пресслужба Асоціації міст України, закон, зокрема, уточнив положення норм, якими органи місцевого самоврядування було позбавлено надходжень до своїх бюджетів плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за березень та квітень 2020 року.

Ухваленим законом передбачено, що платники не сплачують ці податки лише за один місяць – березень, а платежі за квітень мають бути сплачені до 30 червня. Завдяки цьому буде зменшено наполовину очікувані втрати місцевих бюджетів.

Також у цьому законі схвалено норму, якою органам місцевого самоврядування 2020 року надано право внесення змін до ухвалених рішень про встановлення місцевих податків та зборів у частині зменшення ставок лише єдиного податку без застосування певних норм Податкового кодексу України, Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», Закону України «Про доступ до публічної інформації», Закону України «Про державну допомогу суб'єктам господарювання».

Нагадаємо, АМУ пропонувала дозволити органам місцевого самоврядування без обмежень за термінами, що встановлено чинним законодавством, приймати рішення, вносити зміни до вже ухвалених рішень, встановлювати пільги по усіх місцевих податках та зборах.

«Отже, Верховна Рада України певною мірою врахувала пропозиції Асоціації міст України до законопроєкту 3275, однак, на жаль, більша частина пропозицій не була взята до уваги», – зазначили в АМУ.

Leopolis.news