logo
24/04
23/04
2 ...

В італійському католицькому монастирі за 15 днів померло 13 монахів

31-03-2020 16:26993

В італійському католицькому монастирі за 15 днів померло 13 монахів
Фото: zaxid.net

В італійському місті Парма, у монашому домі місіонерів-ксаверіанців, впродовж 5 днів від коронавірусу померло 13 членів цього згромадження. Через коронавірус цей дім закритий і відрізаний від світу, а його хворі мешканці позбавлені лікарської опіки, медикаментів та продуктів харчування.

Про це повідомляє «Католицький оглядач».

Регіональний настоятель Побожного товариства св. Франциска Ксаверія для закордонних місій о. Розаріо Джаннаттасіо по телефону розповів, що він і його співбрати вже багато днів перебувають самі в будинку, до якого ніхто не має доступу і в якому майже щодня впродовж останніх двох тижнів вмирає одна особа. Він звернув увагу на те, що члени цього згромадження звикли подорожувати по світу, щоб євангелізувати і допомагати іншим, а зараз самі потребують нагальної допомоги. «Можливо, ми занадто довго стримувались від того, щоб просити про допомогу, але сьогодні у нас немає виходу», - додав він.

За його словами, місіонери цілком ізольовані, щоб не наражати на небезпеку зараження інших. Окрім померлих, в будинку зараз перебуває ще 11-12 хворих. Для них немає тестів, тому немає і підтвердження, що вони хворі на коронавірус.

Як інформує pch24.pl, все почалось близько двох тижнів тому: спочатку з'явились перші хворі, а згодом і перші померлі. В цьому будинку зазвичай проживає близько 50 місіонерів, не враховуючи персоналу, а впродовж року помирає близько 4-5 осіб.

Як додав настоятель монастиря, серед померлих цими днями є 88-річний о. Стефано Коронезе, котрий працював зі скаутами, і 73-річний о. Жерардо Карльоні, котрий працював на місіях в Мексиці і Сьєрра-Леоне. Більшість з померлих священників прибули проживати у монастирі після 40 чи навіть 50 років служіння.

Leopolis.news