logo
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

Топменеджер «Нафтогазу» йде з посади

01-04-2020 12:561751

Топменеджер «Нафтогазу» йде з посади
Фото: з відкритих джерел

Андрій Фаворов залишає пост директора з інтегрованого газового бізнесу НАК «Нафтогаз України».

Про це повідомляє пресслужба «Нафтогазу».

Також Фаворов припиняє тимчасово здійснювати повноваження генерального директора АТ «Укргазвидобування».

Як йдеться у повідомленні, кадрові зміни відбуваються в межах продовження трансформації групи «Нафтогаз»

Діяльність з видобутку та реалізації газу була об’єднана в один дивізіон на період дії ПСО (покладення спеціальних обов’язків). З 1 травня 2020 року Україна взяла на себе зобов'язання повністю лібералізувати ринок постачання газу побутовим споживачам і забезпечити умови для конкуренції в цьому сегменті. 

«Дія ПСО припиняється, а відтак «Нафтогаз» адаптує структуру до нових ринкових умов та переглядає логіку інтеграції. Інтегрований газовий бізнес, згідно з планами подальшої трансформації НАК «Нафтогаз України», буде розділений на два дивізіони – з видобування і комерційної діяльності. Наразі триває їх формування», - йдеться у повідомленні.

У «Нафтогазі» відзначають, що під керівництвом Фаворова дивізіон оптимізував програму видобутку газу, запровадив оцінку економічної ефективності інвестиційних програм і продовжив диверсифікацію поставок газу з Європи.

«Завдяки цій роботі Україна увійшла в опалювальний сезон 2019-2020 з рекордними запасами газу за останні 10 років. Це посилило позицію Нафтогазу у переговорах із Газпромом щодо транзиту, які завершилися успішно для країни», - йдеться в повідомленні.

Особа, яка тимчасово заміщує генерального директора АТ «Укргазвидобування», – Олександр Романюк, перший заступник генерального директора.

Leopolis.news