logo
26/04
25/04
24/04
2 ...

У Львові розпочала роботу Школа протитанкової артилерії: військових навчатимуть за стандартами НАТО

01-04-2020 14:131494

 У Львові розпочала роботу Школа протитанкової артилерії: військових навчатимуть за стандартами НАТО
Фото: Фото: armyinform.com.ua

На базі 184-го Навчального центру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного розпочала роботу Школа протитанкової артилерії. 

 

Як повідомляла АрміяInform, готуватимуть тут фахівців-протитанкістів за сімома спеціальностями. Докладно про це розповів тимчасовий виконувач обов’язків начальника Школи протитанкової артилерії майор Микола Ханас.

"Раніше на базі Школи підготовки фахівців протитанкових ракетних комплексів, яка стала основою для нового навчального закладу, ми готували спеціалістів для ПТРК «Стугна» та «Корсар». Нині спектр спеціальностей розширено. Готуватимемо і штатні розрахунки (обслуги) переносних ПТРК «Фагот» і «Метис», рухомих (самохідних) протитанкових керованих ракетних комплексів «Конкурс» і «Штурм-С», а також протитанкової гармати МТ-12 «Рапіра»", – розповів офіцер.

Для цього є всі необхідні зразки озброєння та військової техніки, а головне – сучасні інтерактивні тренажерні комплекси та висококваліфіковані досвідчені інструктори.

 

Вишкіл у цій Школі відбувається у складі штатних розрахунків (обслуг), які прибувають з військових частин. З тридцятиденного терміну навчання 12 днів передбачено на індивідуальну підготовку, стільки ж часу йде на вишкіл у складі розрахунків. Закінчується навчання комплексним тактичним іспитом, який включає дводенний польовий вихід на полігон з бойовою стрільбою зі штатного озброєння. Після цього військовослужбовці отримують сертифікат спеціалістів першого кваліфікаційного рівня й повертаються у свої військові колективи.

Як зазначив тимчасовий виконувач обов’язків начальника 184-го Навчального центру Національної академії сухопутних військ полковник Юрій Тищенко, у Школі протитанкової артилерії не тільки даватимуть фахові «тонкі» знання й навички за конкретним озброєнням, а робитимуть це з узагальненого досвіду застосування протитанкових підрозділів під час проведення АТО/ООС.

До речі, сама Школа протитанкової артилерії створена й готує фахівців за тими стандартами, які натепер застосовують у країнах-членах НАТО. Тож підготовка тут буде першокласною за всіма параметрами: навчальною базою та інструкторами, і найголовніше – на основі бойового досвіду, що наше військо здобуло за роки війни на Донбасі.

 

Leopolis.news