Коронавірус в Україні: у Мінсоцполітики розповіли, коли пенсіонерам виплатять по 1000 грн допомоги

http://leopolis.news/post/18831/koronavirus-v-ukrani-u-minsocpolityky-rozpovily-koly-pensioneram-vyplatyat-po-1000-grn-dopomogy

01/04/2020

Про це вона повідомила під час засідання уряду в середу, передають Українські Новини.

"Ми проведемо ці виплати відразу, коли будуть внесені зміни до державного бюджету і затверджені необхідні фінансові документи. Якщо все це відбудеться, то вже з 14 квітня 2020 року Пенсійний фонд нарахує всі ці виплати і люди отримають ці виплати", - сказала міністр.

За її словами, такі виплати отримають 10 млн пенсіонерів, які отримують пенсії менш як 5 тис. гривень, а також ряд інших категорій громадян.

При цьому уряд на засіданні підтримав соціальні ініціативи президента, спрямовані на захист пенсіонерів та інших уразливих верств населення у зв'язку з глобальною кризою, викликаної поширенням COVID-19.

Це три ключові пункти: встановлення з 1 квітня щомісячної виплати в розмірі до 500 гривень пенсіонерам старше 80 років та розмір пенсії яких не перевищує 9205 гривень; визначення порядку виплати одноразової допомоги в сумі 1000 гривень для пенсіонерів, розмір пенсії яких не перевищує 5000 гривень, а також деяким вразливим категоріям осіб; проведення індексації пенсій з травня на 11%.

Середній розмір підвищення пенсій складе 260 гривень.

Ініціативи потребують прийняття змін до бюджету, який доопрацьовуються разом з народними депутатами у комітетах Ради.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль очікує ухвалення змін до держбюджету наступного тижня (6-12 квітня).

 

Leopolis.news