logo
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

На Львівщину з Польщі під виглядом розчинника намагались ввезти психотропи (ФОТО)

02-04-2020 13:461470

На Львівщину з Польщі під виглядом розчинника намагались ввезти психотропи (ФОТО)
Фото: Галицька митниця Держмитслужби

Із Польщі на територію Львівської області намагались ввезти 86 літрів розчинника з психотропними речовинами.

Про це повідомляє Галицька митниця Держмитслужби.

Зокрема, в один із підрозділів митного оформлення Галицької митниці Держмитслужби було подано митну декларацію на товар «розчинники в асортименті». Отримувачем значилось одне з приватних підприємств Львова, а відправником - підприємство з Республіки Польщі.

«Під час митного контролю через застосування системи управління ризиками посадова особа митниці провела відбір взірців та скерувала їх на дослідження у спеціалізовану лабораторію. За результатами цього дослідження, у складі проб було виявлено гамма-бутиролактон, який є в переліку таблиці «Психотропні речовини, обіг яких обмежено і стосовно яких допускається виключення деяких заходів контролю» (Постанова Кабінету Міністрів України від 06.05.2000 №770)», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до митного контролю та митного оформлення товару за цією митною декларацією дозволу на право ввезення наркотичних засобiв, психотропних речовин і прекурсорiв, який би мала видати Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, не подавали.

Отже, в діях службових осіб приватного підприємства м. Львова є кваліфікаційні ознаки, передбачені ст. 309 КК України.

86 літрів розчинника вилучено та передано правоохоронним органам.

Leopolis.news