logo
18/04
17/04
2 ...

Лісогосподарські підприємства Львівщини не мають покупців на необроблену деревину

03-04-2020 21:191863

Лісогосподарські підприємства Львівщини не мають покупців на необроблену деревину
Фото: ілюстративне

Лісогосподарські підприємства обласного управління завершили процедури проведення торгів необробленою деревиною заготівлі першого кварталу 2020 року. Обсяг реалізованої деревини становить лише 12,2 % від виставленого.

Про це повідомляє відділ лісових ресурсів, машин та технологій Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Було проведено основні торги, які відбувалися у форматі «торгів з голосу» (20.12.2019 р.) та низку додаткових електронних торгів. Окрім цього, підприємства виставляли значний обсяг деревини на продажі через «Прозоро. Продажі».

Згідно з результатами аукціонних торгів обсяг реалізованої деревини становить лише 12,2 % від виставленого. Підприємствами управління на усі торги (окрім «Прозоро. Продажі») було виставлено 251790 кбм необробленої деревини.

На «Прозоро. Продажі» торги відбуваються у постійному режимі. Кожне підприємство постійно виставляє для продажу понад 25 % від середньомісячного обсягу лісозаготівель. Однак результати торгів для лісгоспів нульові. Покупці необробленої деревини, а це, в першу чергу, виробники плит ДСП, МДФ та фанери клеєної не приймають участі у цих торгах, як і в усіх інших.

Упродовж першого кварталу на торгах добре продавались лише лісоматеріали круглі дубові (62 % продаж), у решти порід відсоток продажів значно нижчий.

На даний момент у лісогосподарських підприємств найбільша проблема з реалізацією дров, особливо твердих порід. Більшість покупців цього сортименту призупинили купувати та значно понизили ціни. Лісгоспи вимушені зменшувати обсяги лісозаготівельних робіт, що призводить до зменшення поставок на ринок ділової деревини.

У лісогосподарських підприємств накопичуються на складах значні обсяги твердолистяних дров.

Leopolis.news