«Батьківщина» готує позови до судів всіх інстанцій, зокрема до КС, для блокування ринку землі

http://leopolis.news/post/19011/batkivshchyna-gotue-pozovy-do-sudiv-vsih-instanciy-zokrema-do-ks-dlya-blokuvannya-rynku-zemli

03/04/2020

Про це під час онлайн-круглого столу Інституту Горшеніна заявив народний депутат Вадим Івченко, повідомляє Lb.ua.

«Ми збираємо зараз усі матеріали і докази, щоби подавати в суди, тому що закон протягувався з порушенням регламенту. До всіх судів усіх інстанцій. Це перше. Друге. Ми подали Конституційне подання до Конституційного суду ще до того, як цей закон був проголосований, щоби він розтлумачив 13-ту і 14-ту статті Конституції, де (говориться про те, що) земля є власністю українського народу. Вони мають про це сказати. І далі – ми вже зараз готуємо оскарження прийнятого законопроєкту, який, на нашу думку, є неконституційним, оскільки не був проведений референдум», – заявив Вадим Івченко.

Депутат підкреслив, що, на його думку, Конституція не дозволяє продавати землю іноземцям.

«Тому ми будемо зараз усіма юридичними методами боротися, щоби цей закон не набув чинності», – зазначив він.

Окрім цього, Вадим Івченко анонсував, що в парламенті наступного скликання фракція «Батьківщини» сподівається на підтримку фракції ОПЗЖ у питанні зупинення дії окремих «земельних» норм прийнятих законів.

«Мало того, я сподіваюся на те, що наступний парламент точно зупинить (норми про) юридичних осіб і 10 тисяч гектарів. Наскільки я бачу сьогодні розклади сил, дві опозиційні фракції проголосували проти. Я думаю, що ці опозиційні фракції будуть мати приблизно 40–50 відсотків у наступному парламенті, хто більше, хто менше, але при цьому ми точно зупинимо цей прийнятий закон», – відзначив депутат.

«(А доти) ми будемо працювати з Конституційним судом задля того, щоби нарешті він сказав своє слово. Вони зобов'язані це зробити за зверненням народних депутатів України», – резюмував Вадим Івченко.

Leopolis.news