logo
18/04
17/04
16/04
15/04
14/04
13/04
12/04
2 ...

8-ій лікарні подарували апарат ШВЛ експертного класу (ВІДЕО)

03-04-2020 21:462015

8-ій лікарні подарували апарат ШВЛ експертного класу (ВІДЕО)

Сьогодні для 8-ї міської клінічної лікарні благодійники подарували ще один апарат штучної вентиляції легень, який допоможе лікарям якісно провести інтенсивну терапію у так званому «інтелектуальному режимі».

Про це інформує прес-служба ЛМР.

«Я вдячний усім благодійникам, які зараз до нас звертаються і намагаються нам допомогти як із засобами індивідуального захисту, так і з дороговартісним обладнанням. До нас звернулася компанія „Автомагістраль Південь“ і запропонувала допомогу. Ми домовилися про один з найкращих апаратів штучної вентиляції легень. Це швейцарський апарат експертного класу Hamilton. Саме цей апарат є цінний тим, що він — інтелектуальний, тобто відчуває, коли людина вже може сама вдихнути повітря — тоді він їй допомагає це зробити. Апарат допомагатиме хворим з ураженням легень, і в тому числі з коронавірусом, де якраз найбільше уражаються легені, а також при інших захворюваннях, травмах, він буде працювати, коли є проблема з диханням. Тобто він допомагає людині в інтелектуальному режимі якісно провести інтенсивну терапію», — розповів Василь Обаранець, головний лікар 8-ї міської клінічної лікарні Львова.

Вартість подарованого апарату ШВЛ — 1 млн 650 тис грн.

«Це ініціатива нашої компанії. Обрали саме цю лікарню, бо вона є в переліку лікарень для прийому хворих з коронавірусом, і знаємо, що вона готова якісно допомагати хворим. Тому цей апарат зможе тут послужити для порятунку людських життів. Ми консультувались з головним лікарем, і за його рекомендаціями, обрали саме цей апарат — він один з найкращих. Зараз ми також ведемо перемовини для закупівлі засобів індивідуального захисту, іншого обладнання і устаткування, яке використовується при порятунку хворих на коронавірус», — зазначив Андрій Окрепкий, директор західного регіону компанії «Автомагістраль Південь».

Зауважимо, що 8-ма міська клінічна лікарня Львова визначена як одна з лікарень, яка надаватиме допомогу хворим на коронавірусну інфекцію. Тож тут уже звільнили 360 ліжкомісць для пацієнтів, з яких 100 — для тих, хто потребуватиме підключення до апаратів ШВЛ.

«Ми готові приймати хворих, є достатня кількість засобів індивідуального захисту для персоналу. Загалом маємо в лікарні 20 апаратів штучної вентиляції легень, з яких 2 — подарували благодійники. Саме завдяки апаратам ШВЛ ми можемо допомогти хворим у критичному стані.

Загалом нашу лікарню визначили саме тому, що у нас є спеціалісти, анестезіологи, які володіють веденням таких хворих у критичному стані і можуть забезпечити роботу в реанімації. І в нас є централізована подача кисню, що надзвичайно важливо в такій ситуації", — сказав Василь Обаранець, головний лікар 8-ї міської клінічної лікарні Львова.

Leopolis.news