logo
28/03
2 ...

У Львові ловлять порушників карантину: один із них накинувся на поліцейських (ФОТО)

04-04-2020 18:323639

У Львові ловлять порушників карантину: один із них накинувся на поліцейських (ФОТО)
Фото: Поліція Львівської області

У Львові поліцейські сьогодні, 4 квітня, притягнули до відповідальності 32-річного львів’янина, який порушив правила карантину та чинив опір правоохоронцям.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області, близько 13.30 у парку Високий Замок у Львові, під час проведення комплексного відпрацювання, спрямованого на забезпечення дотримання карантинних заходів,  правоохоронці виявив чоловіка, котрий, у порушення вимог постанови Кабінету Міністрів України, гуляв у парку. Поліцейські провели із чоловіком роз’яснювальну бесіду, розповіли йому про вимоги правил карантину, після чого він заявив, що йде додому.

Однак близько 14.00 той самий патруль знов помітив цього ж чоловіка в іншому кінці парку, де він продовжував прогулюватись. Поліцейські встановили особу перехожого – ним виявився 32-річний львів’янин. Під час повторної роз’яснювальної бесіди він почав поводитись агресивно, нецензурно лаявся, вирвав із рук поліцейського пам’ятку з видрукуваними правилами карантину, порвав її, після чого напав на правоохоронця, пошкодивши йому форменний одяг.

На чоловіка поліцейські склали протокол про адміністративне правопорушення за ст.44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУпАП. Санкція статті передбачає покарання – штраф на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних доходів громадян. Також слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу) КК України. Санкція статті передбачає покарання - штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк від трьох до шести місяців, або обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на строк до двох років. Проводиться досудове розслідування.

Як повідомляють у поліції Львівщини, 4 та 5 квітня правоохоронці проводять комплекс профілактичних заходів у Львові та на території області, спрямованих на стабілізацію криміногенної ситуації, а також забезпечення дотримання карантинних заходів на Львівщині.

До відпрацювання залучені співробітники територіальних, оперативних підрозділів, батальйону поліції особливого призначення та батальйону «Львів», інших служб і підрозділів поліції Львівщини, а також Управління патрульної поліції та військовослужбовці Національної гвардії України. Особовий склад забезпечений індивідуальними засобами захисту: медичними масками, респіраторами, антисептиками, захисними окулярами та рукавичками.

«Особливу увагу ми приділяємо паркам, зонам відпочинку, дитячим майданчикам та іншим місцям, де мешканці люблять збиратись компаніями. Наше основне завдання – роз’яснити їм ті нововведення щодо карантину, які запровадив Кабінет Міністрів України 4 квітня, пояснити, що це зроблено для їх захисту та недопущення розповсюдження коронавірусу. Поки що це превентивна робота, але якщо нас не почують, ми будемо притягувати порушників до відповідальності», - зазначив т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області Дмитро Міхалець.

Також буде посилено контроль за громадянами, котрі, повертаючись з-за кордону, давали добровільну згоду щодо перебування у самоізоляції протягом чотирнадцяти діб. Наразі на Львівщині щодо таких порушників поліцейські склали чотири адміністративних протоколи за ст.44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУпАП. Санкція статті передбачає покарання – штраф на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних доходів громадян.

«Загалом на Львівщині від початку запровадження обмежень поліцейські склали 111 адмінпротоколів про порушення правил карантину. Суди вже приймають рішення і накладають на порушників штрафи. Тому я ще раз хочу підкреслити – ми очікуємо на розуміння та відповідальність від усіх громалян. Від того як ми дотримуватимемось правил карантину залежить наше життя і життя наших рідних», - наголосив Дмитро Міхалець.

Leopolis.news