logo
25/04
24/04
2 ...

У Львові на день зупиняють опалення: мешканці можуть регулювати подачу тепла безпосередньо в будинку

07-04-2020 13:31782

У Львові на день зупиняють опалення: мешканці можуть регулювати подачу тепла безпосередньо в будинку
Фото: Ілюстративне

Опалення до будинків подається відповідно до температурного графіку подачі теплоносія. Однак з огляду на потепління, там, де є технічна можливість, на день котельні будуть призупиняти, а де такої можливості немає котельні працюватимуть на мінімальному режимі. 

 

Проте, як наголошують тепловики, мешканці можуть регулювати подачу теплової енергії безпосередньо в будинках: відкрити або закрити подачу теплоносія на будинковому вводі, або встановити обладнання, яке буде автоматично регулювати тепло в будинку. Це дозволить не залежати від теплопостачальної організації, зменшити споживання теплової енергії і менше плати за опалення, повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

За словами Валентина Вольського, директора ЛМКП «Львівтеплоенерго», оскільки є різні схеми теплопостачання до будинку, то ті котельні, які працюють лише на подачу опалення, у денний період зупиняють, а ті, котрі зупинити не можливо, — працюють на допустимому технологічному мінімумі.

«Мешканці тих будинків, до яких опалення подається, можуть регулювати подачу тепла безпосередньо в будинку», — повідомив Валентин Вольський, директор ЛМКП «Львівтеплоенерго».

Найпростіший спосіб регулювання подачі теплової енергії безпосередньо в будинках: відкрити або закрити подачу теплоносія на будинковому вводі. Робити це потрібно в такий спосіб:

  • при підвищенні температури зовнішнього повітря вище +6… +80С — повністю перекривається подача теплоносія на будинок (перекривається тепловий лічильник або запірно-регулююча арматура на подаючому трубопроводі вузла управління системою центрального опалення будинку);
  • при зниженні температури зовнішнього повітря до +6… +80С подача теплоносія відновлюється.

Таке місцеве регулювання споживання теплової енергії повинна виконувати відповідальна особа призначена мешканцями будинку. Найкраще, коли ця особа живе в цьому будинку.

Часткове прикриття теплового лічильника (запірно-регулюючої арматури) не допускається.

Нагадаємо, ЛМКП «Львівтеплоенерго» подає опалення до будинків у Галицький, Личаківський, Франківський, Шевченківський і Сихівський райони. Залізничний район обслуговує ЛКП «Залізничнетеплоенерго».

 

Leopolis.news