logo
20/04
19/04
18/04
2 ...

Олександр Ганущин під час робочого візиту закликав підприємців Самбірщини допомогти опорній лікарні Рудок

07-04-2020 13:531441

Олександр Ганущин під час робочого візиту закликав підприємців Самбірщини допомогти опорній лікарні Рудок
Фото: Leopolis.news

Вчора голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин з робочим візитом побував у Самбірському районі. Він з депутатами Олегом Домчаком, Володимиром Кужидлом, головою районної ради Віталієм Кімаком оглянули КНП Рудківської міської ради «Лікарню планового лікування», зустрілись з її керівництвом.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.  

Нагадаємо, що лікарня Рудок на час пандемії. визнана госпітальною для надання спеціалізованої медичної допомоги в боротьбі з коронавірусом. Вона прийматиме хворих   із Самбора, Самбірського, Старосамбірського та Турківського районів. Від їхніх бюджетів  мали би надходити кошти на створення в ній належних умов для подужання небезпечної інфекції.

Напередодні депутат Львівської обласної ради Олег Домчак колективу медиків м. Рудки передав засоби індивідуального захисту. Такий подарунок охоронцям здоров’я зробили бізнесмени Львова. «Від цих підприємців, – сказав він, – лікарня отримає ще один апарат штучної вентиляції легень (ШВЛ)». 

Тоді питання готовності цього медичного закладу до прийому і лікування хворих на небезпечну інфекцію обласний депутат Олег Домчак обговорив з керівництвом Самбірського району та Рудківської міської ради, лікарні. Визначили проблеми, які належить вирішувати. Багато чого ще треба зробити. У той же час недостатньо надходить коштів від бюджетів органів місцевого самоврядування округу, населення якого вона обслуговуватиме.

Тому Олег Домчак пропонував активніше залучати можливості місцевого бізнесу. До вирішення цієї проблеми залучив голову обласної ради Олександра Ганущина, колег із Самбірщини Володимира Шведу, Володимира Кужидла, голову районної ради Віталія Кімака, голову РДА Андрія Жепка та голову міської ради Рудок Івана Лозинського.

Під час візиту до Рудкок Олександр Ганущин передав лікарні засоби дезінфекції, рукавички, маски, окуляри. Керівник області оглянув приміщення лікарні. В ньому на завершенні підведення кисневого розгалуження по палатах усіх поверхів, підготовка палат інтенсивної терапії, підключено три апарати ШВЛ. Очікують  потужний генератор безперебійного живлення струмом на випадок раптового вимкнення світла.

На даний момент триває ремонт приміщень для обслуговуючого персоналу. Не оминули питання оплати праці медикам, які будуть на передовій боротьби із важкою недугою та особисто можуть бути піддані інфекції.

Зробленого, визнали під час огляду лікарні та обговорення реального стану лікарні, недостатньо. А зволікати не можна. Вже у Самборі в сесійній залі районної ради Олександр Ганущин з колегами-депутами зустрівся з представниками різного бізнесу Самбірщини. Керівник області розповів про першочергові заходи у боротьбі з коронавірусом, які вживаються на рівні Львівщини. 

Що стосувалось безпосередньо госпітальної лікарні Рудок, то Олександр Ганущин наголосив присутнім, що в ній зроблено вже багато для забезпечення її готовності до прийому хворих на корона вірус. Та цього явно замало – роботи ще багато. 

«Але не все для таких лікарень можна зробити і придбати за бюджетні кошти. Тому зараз, у цей складний і непередбачуваний період дуже необхідна допомога благодійників», – сказав Олександр Ганущин і цим звернувся до присутніх з проханням підтримки. 

Приклад присутнім показав депутат обласної ради Олег Домчак, який публічно заявив, що із зарплати виділить 10 тисяч гривень. Його ініціативу підтримали колеги з обласного парламенту від Самбірщини: депутати-бізнесмени – відомий фермер Володимир Кужидло, успішний підприємець з Рудок Володимир Шведа, погодившись на потреби підготовки Рудківської госпітальної лікарні виділити по 50 тисяч гривень.

Стало відомо, що інші бізнесмени Самбірщини також долучаються до благодійництва. 

За словами голови районної ради Віталія Кімака, в кінці тижня підіб’ємо підсумки, хто з місцевих бізнесменів та скільки коштів переказав на підготовку лікарні Рудок. Їхні імена та суми висвітлюватимемо через соціальні мережі.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news