logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

Військову прокуратуру може очолити Олег Сенюк - ЗМІ

07-04-2020 17:101829

Військову прокуратуру може очолити Олег Сенюк - ЗМІ

Військову прокуратуру може очолити генерал-майор юстиції Олег Сенюк - така інформація поширилася в засобах масової інформації.

Саме з його прізвищем експерти пов'язують ряд успішних розслідувань резонансних проваджень, фігурантами яких були носії високих звань і власники великих посад, пише «Аргумент».

«Це факт: Будь-яка з очолюваних ним прокуратур регіонів - лідери серед інших регіональних прокуратур з розслідування проваджень, пов'язаних з корупцією, у сфері бюджету і з передачею в суди обвинувальних актів. Під його керівництвом результати його роботи  збільшилися майже втричі. Такі, вочевидь, неординарні результати мають свою ціну», – йдеться у повідомленні.

Серед колег Сенюк отримав визнання як безкомпромісний прокурор, на якого марно «тиснути». У чому змогли переконатися високопоставлені покровителі хабарників в погонах. Причому, за твердженням співрозмовника «Аргумента» з Генпрокуратури, принципова позиція О. Сенюка по відношенню до фігурантів корупційних розслідувань як мінімум двічі могла коштувати йому посади і кар'єри. Але противники прокурора так і не змогли «упіймати» його на порушенні закону.  Спроби скомпрометувати О. Сенюка, підлаштувавши йому «кримінал», ні до чого не привели: аскетичний спосіб життя прокурора виключив саму можливість провокацій.

Спроба “збити” генерала масштабною “атакою” у ЗМІ клонуванням фейкових повідомлень про нього також не досягла успіху: його біографія - прозора, декларації - скромні, зв'язки - суто робочі.

У прокурорських колах стверджують, що якраз Сенюк може за рахунок свого авторитету у військових колективах і значним досвідом роботи, у тому числі у військовій прокуратурі, в правоохоронних органах  відновити фактично знищену військову прокуратуру, забезпечити законність у військових формуваннях та скоординувати зусилля військових формувань як єдиний злагоджений організм.

Нагадаємо, Олег Сенюк працює в правоохоронних органах з 2001 року. Розпочав свою кар‘єру помічником прокурора Галицького району м.Львова, слідчим прокуратури м.Києва, проходив військову службу на офіцерських посадах в СБУ. Після СБУ займав різні посади у військовій прокуратурі, починаючи від слідчого, військового прокурора Дарницького та Харківського гарнізонів, військового прокурора Центрального та Західного регіону, військового прокурора сил АТО. Хто як не людина з таким досвідом роботи розуміє необхідність відновлення військових прокуратур та зможе це зробити. Не даремно вибір нового Генерального прокурора припав саме на О.Сенюка.

Тим більше, що коло професійних інтересів Олега Володимировича значно ширше, ніж практика. Так, зараз органи військової прокуратури позбавлені можливості проводити перевірки ефективності і законності освоєння бюджетних коштів армії та оборонно-промислового комплексу, збереження і використання військового майна та земель оборони. Також військові прокурори - всупереч міжнародному досвіду - не можуть здійснювати соціально-правовий захист військовослужбовців у судах, а лише захищати інтереси держави, і то в окремих випадках. Ліквідувати ці прогалини має законопроект «Про державне бюро військової юстиції», співавтором якого є й Олег Сенюк.

Також з інсайдерської інформації відомо, що окремі групи осіб, які фактично продавали кримінальні справи та позови в інтересах держави в особі МОУ, намагаються зірвати призначення Олега Сенюка на цю посаду. Оскільки добре знають нульову толерантність Сенюка до корупції та принциповість у прийнятті законних рішень, не зважаючи на звання та посади.

Але цей опір - ще один аргумент “за” призначення О. Сенюка Головним військовим прокурором.

Leopolis.news