Пенсіонерам старше 80 років почали виплачувати по 500 гривень

http://leopolis.news/post/19255/pensioneram-starshe-80-rokiv-pochaly-vyplachuvaty-po-500-gryven

08/04/2020

Про це повідомляє пресслужба ПФУ.

Там нагадали, що уряд встановив щомісячну компенсаційну виплату у розмірі до 500 гривень. Її отримуватимуть пенсіонери, у яких пенсія не перевищує 9205 гривень. Водночас, після встановлення такої виплати пенсія не може бути більше зазначеного розміру.

Крім того, для громадян старше 80 років, які отримують пенсію, призначену відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” та мають страховий стаж не менше 25 років чоловіки та 20 років жінки, мінімальна пенсійна виплата не може бути меншою, ніж 2600 гривень.

Пенсійний фонд провів перерахунки для 1480 тисяч пенсіонерів, які досягли віку 80 років, виготовив виплатні відомості, які передали банкам та відділенням АТ “Укрпошта”.

Виплата компенсації за квітень розпочата сьогодні тим пенсіонерам, у кого дата виплати по 7 число включно. Інші пенсіонери старше 80 років отримають додаткові кошти у визначену їм дату виплати разом з пенсією за квітень.

Відповідна щомісячна компенсаційна виплата буде встановлюватись й іншим пенсіонерам після досягнення ними віку 80 років.

Нагадуємо, що пенсії надійдуть одержувачам на рахунки в уповноважених банках або будуть доставлені листоношами АТ “Укрпошта” додому. 

 

Leopolis.news