Львівський медуніверситет – другий серед медичних ЗВО України за рейтингом SciVerse Scopus

http://leopolis.news/post/19329/lvivskyy-meduniversytet--drugyy-sered-medychnyh-zvo-ukrany-za-reytyngom-sciverse-scopus

09/04/2020

Про це повідомляє відділ комунікації та промоції ЛНМУ імені Данила Галицького.

Згідно з даними рейтингу, Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького посів 12 місце з-поміж 177 закладів вищої освіти України, маючи у своєму активі 45 пунктів за індексом Гірша( цей показник зріс на 2 пункти у порівнянні з минулим роком). До речі, такий же індекс зафіксовано у ще п’яти навчальних закладів, які посіли в рейтингу 8-12 місця, в їх числі й НУ «Львівська політехніка».

Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького є другим серед медичних університетів України, поступаючись лише Донецькому національному медичному університету. 

Серед вишів Львова Університет традиційно посідає третє місце після ЛНУ ім. І.Франка та НУ «Львівська політехніка». 

Довідка. Результати рейтингу вищих навчальних закладів базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікуються навчальним закладом або його співробітниками. База даних Scopus постійно індексує понад 20 тисяч наукових журналів та сотні книжкових серій.

Станом на квітень 2020 року до бази даних Scopus включено 177 закладів вищої освіти України, що на 11 навчальних закладів більше, ніж у квітні 2019року.

У рейтинговій таблиці вищі навчальні заклади України ранжовані за індексом Гірша — кількісним показником, що базується на кількості наукових публікацій і кількості їх цитувань.

Leopolis.news