logo
29/03
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

Під час дистанційного навчання дітей заохочують сертифікатами за активність

17-04-2020 11:191296

Під час дистанційного навчання дітей заохочують сертифікатами за активність

Зіткнувшись із ситуацією введення тривалого карантину, адміністрація ліцею імені Івана Пулюя Львівської міської ради прийняла рішення діяти без зволікань.

Про це повідомляє Львівська ОДА.

Протягом першого тижня навчання, 20-24.03.2020 було розподілено обов’язки між адміністрацією, призначено відповідальних за впровадження дистанційного навчання в ліцеї. Відповідальні та члени адміністрації долучились до роботи кожного класу. Таким чином отримали можливість збирати достовірну інформацію, не вимагаючи жодних додаткових звітів від учителів.

Опрацювавши можливості інших освітніх платформ, адміністрація ліцею ухвалила рішення залучити також учнів початкових класів. Учителі отримали пропозиції щодо сервісів. Спільно було ухвалено рішення зосередити всі класи ліцею на платформі Google Classroom.

З другого тижня карантину усі 26 класів ліцею працюють на платформі Google Classroom, всі зустрічі (уроки, консультації, наради тощо) відбуваються у програмі ZOOM. Адміністрація навчального закладу прийняла рішення, при якому класний керівник створив клас, долучив вчителів, адміністрацію та учнів. Кожен предметник створив закладку свого уроку. Щотижня вчителі наповнюють свої закладки, пропонуючи різні форми і методи роботи. При цьому зберігається автономія педагогів, вони мають можливість самостійно обирати інструменти для навчання. Вже є приклади створених Youtube-каналів учителів ліцею. Активно проводяться онлайн-уроки, вчителі записують відеопояснення.

При цьому кожен має свої обов’язки: вчитель створює завдання, проводить уроки, надає консультації онлайн, учень виконує завдання, координатори напрямків стежать за відповідністю завдань, їх валідністю, методичною цінністю, класні керівники пильнують активність учнів, комунікують з ними та їхніми батьками.

Для підвищення мотивації учнів до навчання в умовах карантину було запропоновано систему сертифікатів за активність, вчасне виконання завдань, виконання додаткових завдань, активну участь у флешмобах на сторінках ліцею в соцмережах тощо. Учні збирають сертифікати, а використати їх зможуть після завершення карантину.

Значна увага приділяється роботі з батьками: їх запрошують до спільних флешмобів у соцмережах, пропонують анкети, проводять онлайн-конференції в ZOOM. Саме на таких зустрічах трудовий колектив ліцею випрацьовує подальшу стратегію роботи, цікавиться відгуками, напрацьовує ідеї, аби показати і батькам, і учням, що всі разом є командою.

Оскільки в ліцеї навчаються дітки з ООП, їм та їхнім батькам надається підтримка зі сторони вчителів, психологів. Завдання для них надаються у відповідності до висновку ІРЦ. Якщо дитині не можна працювати з комп’ютером, вчителі залишають рекомендації щодо завдань, а батьки надають дитині підтримку. Так само дистанційно проводиться корекційна робота з дітьми з ООП.

Свій досвід ліцей масштабує на рівні міста. Відтак особа, відповідальна за впровадження дистанційної освіти у ліцеї, також координує роботу інших навчальних закладів міста.

Leopolis.news