logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
21/03
20/03
2 ...

Якщо до літа 2021 року пандемія не буде під контролем, Олімпіаду треба скасувати – Японія

28-04-2020 14:091674

Якщо до літа 2021 року пандемія не буде під контролем, Олімпіаду треба скасувати – Японія
Фото: Українська правда

Олімпійські ігри в Токіо, перенесені з 2020 року на літо 2021 року через поширення нового коронавірусу, буде скасовано, якщо на той час пандемію не буде взято під контроль.

Як повідомляє «Українська правда», про це  голова японського оргкомітету «Олімпійських ігор-2020» Йосіро Морі в інтерв'ю спортивній газеті «Nikkan Sports»AFP.

За словами Морі, якщо пандемія ще триватиме, «тоді Ігри повинні бути скасовані».

Можливість подальшої відстрочки Олімпіади до 2022 року голова оргкомітету категорично відкинув.

Раніше Морі вже говорив, що «думаючи як про спортсменів, так і про проблеми організації, технічно складно відкласти змагання на два роки».

Нагадавши, що Олімпійські ігри були скасовані лише під час війни, він порівняв боротьбу проти COVID-19 із «битвою проти невидимого ворога».

«Ми організуємо Ігри у мирі наступного року – якщо вірус буде стримано. Це ставка, зроблена людством», – сказав Морі.

Президент Японської медичної асоціації Йосітака Йококура на брифінгу у вівторок заявив, що провести Ігри буде «надзвичайно складно», якщо до того часу не буде вакцини: «Я не кажу, що вони не повинні відбутися, але це буде надзвичайно складно».

Фахівець із інфекційних захворювань Університету Кобе (захід) Кентаро Івата тиждень тому зробив песимістичний прогноз: «Щиро кажучи, я не думаю, що в наступному році Олімпіада відбудеться».

Нагадаємо, Японія та Міжнародний олімпійський комітет у кінці березня вирішили відкласти Олімпійські ігри на рік під тиском спортсменів і спортивних асоціацій із різних країн на тлі пандемії коронавірусу Sars CoV 2.

Відстрочка Ігор становить величезну логістичну проблему для організаторів і тягне за собою додаткові витрати.

Leopolis.news