logo
28/03
2 ...

Депутати відклали питання будівництва крематорію у Львові

28-04-2020 15:15616

Депутати відклали питання будівництва крематорію у Львові
Фото: ілюстративне

Депутати Львівської міської ради ухвалили рішення про перенесення розгляду питання надання ЛКП «Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг» дозволу на придбання комплексу кремаційного обладнання на умовах фінансового лізингу.

За це рішення 42 депутати проголосували під час сесії сьогодні, повідомляє кореспондентка Leopolis.news.

У проекті ухвали написано, що термін поставки сучасного кремаційного обладнання відповідно – до 6 місяців від дати укладення договору; строк лізингу – 36 місяців від дати, визначеної у договорі;  вартість предмета лізингу – не більше 54 млн грн.

Відсоткова ставка за користування лізингом – не більше 19 відсотків річних у гривнях.

Заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк розповіла, що за ці кошти планують придбати дві сучасні багаторівневі печі для крематорію.

За словами чиновниці, відкриття крематорію у Львові є дуже актуальним, адже місць для захоронення людей залишилось лише критично мало.

«У нас зараз працює лише один цвинтар – Голосківський, де ми ховаємо людей. На Сихівському та Янівському цвинтарях ми людей підпоховуємо. Нам критично бракує землі. У Львові вистачить землі на поховання людей орієнтовно на рік. До Голосківського цвинтаря можна доєднати 2 га землі для будівництва крематорію», – розповіла Ірина Маруняк.

Вона додала, що будівництво крематорію у місті підтримують мешканці Львова та духовенство.

Водночас депутати вважають, що має бути офіційна позиція представників релігійних громад з цього питання. Крім того, міські обранці наголосили, що, ймовірно, доцільніше придбати піч для кремації, а не переплачувати майже половину її вартості за умовами лізингу.

Leopolis.news