logo
29/03
28/03
2 ...

СБУ викрила фінансування терористів через реалізацію спиртової продукції (ФОТО)

28-04-2020 15:59716

СБУ викрила фінансування терористів через реалізацію спиртової продукції (ФОТО)
Фото: СБУ

Служба безпеки України  під процесуальним керівництвом Офісу Генпрокурора блокувала фінансування тероризму через масштабне виготовлення та реалізацію алкогольної продукції.

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

Правоохоронці встановили, що група зловмисників організувала підпільне виробництво алкоголю на виробничих потужностях у Київській та Рівненській областях. Виготовлену продукцію організатори реалізовували по всій території України, у тому числі на тимчасово окупованих територіях. Отриманий прибуток зловмисники спрямовували на фінансування терористичних організацій «Л/ДНР».

Виробництво відбувалось підпільно у промислових масштабах без наявності відповідних ліцензій та сплати податків до державного бюджету.

Задокументовано, що частина співзасновників і фактичні беніфіціари перебувають в міжнародному розшуку, в тому числі за злочини, вчинені у період Революції Гідності. Вони переховуються від українського правосуддя на тимчасово окупованих територіях Донбасу та у РФ.

На разі проводяться обшуки за місцем розташування підпільних підприємств. Уже виявлено понад 100 тонн спиртової продукції.

Досудове розслідування кримінального провадження розпочатого за ч. 3  ст. 258-5 Кримінального кодексу України триває. Встановлюється все коло осіб, причетних до протиправної діяльності.

Leopolis.news