logo
18/04
17/04
16/04
2 ...

Підприємців мають почути!

29-04-2020 11:582192

Підприємців мають почути!

У понеділок підприємці представники малого та середнього бізнесу, що через карантин не можуть вести свою підприємницьку діяльність, зініціювали автопробіг під гаслом «Врятуємо малий бізнес від смерті» до будівель облдержадміністрації та міської ради, аби вони звернули увагу на катастрофічний стан малого та середнього бізнесу.

Про це Leopolis.news розповів львівський підприємець та активіст Богдан Рабешко.

І ось сьогодні вже можна побачити реальні кроки, як місцевої влади так і центральної в цьому напрямку, адже планується прийняття рішення уряду про відкриття продовольчих ринків. Але як бути з іншими представниками малого та середнього бізнесу – салонами краси, кав’ярнями, дрібними кіосками, непродовольчими магазинами, фітнес-центрами, швейними цехами?

Підприємці, які в багатьох областях цими днями зібралися на автопробіги та мітинги під меріями, сьогодні планують вже приїхати у Київ під Кабмін, тобто акції підприємців вже вийшли на всеукраїнський рівень. Вони просять захистити і їхню працю, вимагають, щоб їм дозволили працювати, бо немає вже чого їсти.

«Ми не розуміємо, чому запроваджено такий несправедливий карантин. Чому великі торговельні мережі, супермаркети, які взагалі не дотримуються карантинних заходів, відкриті і там є дуже багато людей, а маленькі магазини, які можуть запускати до двох людей не можуть працювати? Чому працюють алкомаркети, але не працюють книгарні?» - каже Богдан Рабешко.

Підприємці сподіваються, що на їхні протести теж звернуть увагу і наступним етапом буде відкриття таких закладів, звісно, при дотриманні всіх епідеміологічних вимог. Інакше доля ФОПів може бути дуже сумно і у Кабміні це нарешті мають зрозуміти.

Leopolis.news