logo
26/04
25/04
2 ...

Київське видавництво судиться із львівським учителем

06-06-2019 09:593976

Київське видавництво судиться із львівським учителем
Фото: 24tv.ua

Сьогодні, 6 червня, о 12:40 розпочнуться слухання у справі видавництва «Генеза» проти львівського вчителя Сергія Хараху, який викрив неправдиву інформацію в підручнику Р. Гнатюка «Захист Вітчизни», та газети «Високий Замок»

Про це повідомив редакції сам С. Хараху.

Львівського вчителя предмету «Захист Вітчизни» звинувачують у завданні шкоди діловій репутації впливовому київському видавництву з мільйонними замовленнями від МОНу на друк підручників. Видавництво хоче також відсудити компенсацію моральної шкоди в розмірі річної заробітної плати вчителя.

«Дивним є те, що сам автор підручника Р.Гнатюк, який є юристом-практиком, жодним чином не збирається брати участь у процесі чи оскаржувати власну ділову репутацію. Як з'ясувало видавництво, він дійсно вперше написав підручник такої тематики і вперше виступив автором підручника для учнів шкіл. Але позивається за статтю про цей скандал у МОН лише видавництво. Ми чекаємо рішення суддів Франківського районного суду Львова», – розповів Сергій Хараху.

На думку адвокатів, які допомагають С. Хараху як волонтери в цій справі, з доказами та експертними висновками про неправдиву інформацію та проросійські фальсифікації в підручнику можна виграти справу навіть у МОН.

Редакція і надалі стежитиме за перебігом цієї справи.

Leopolis.news