logo
28/03
27/03
2 ...

Кабмін затвердив єдиний рахунок для сплати податків та зборів підприємцями

29-04-2020 17:50979

Кабмін затвердив єдиний рахунок для сплати податків та зборів підприємцями
Фото: УНІАН

Кабінет міністрів України під час засідання сьогодні, 29 квітня, затвердив порядок функціонування єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного соціального внеску та інших платежів.

Про це повідомляє УНІАН.

Як сказано в пояснювальній записці до постанови, єдиний рахунок відкривається в Казначействі. У разі вибору системи оплати податків, зборів, платежів і ЄСВ, через цей рахунок платник податку повідомляє Державну податкову службу в електронній формі через електронний кабінет, як це визначено у статті 42 Податкового кодексу України.

Для переказу коштів зі свого поточного банківського рахунку на єдиний рахунок платник заповнює розрахунковий документ у відповідність з вимогами порядку заповнення документів на переказ у разі сплати податків, зборів, митних платежів, ЄСВ, який затверджений Мінфіном.

Платник податку у своєму електронному кабінеті зможе ознайомитися з реєстром, за яким податкова служба сформувала його платежі та направила до Казначейства для розподілу. Також платники податків матимуть можливість самостійно визначити напрямок використання сум, що були виплачені помилково або надмірно.

«Для платників, які користуються єдиним рахунком, обов'язок щодо сплати податків і зборів вважається виконаним з моменту внесення платником податків коштів на єдиний рахунок», - сказано в пояснювальній записці.

Leopolis.news